Ontlading bij S.K.N.W.K. na vierde overwinning

Ontlading bij SKNWK na vierde overwinning

NIEUWERKERK – SKNWK bewees zichzelf in de derde klasse A een enorme dienst door in een rechtstreeks duel Dauwendaele terug te wijzen. De ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse versloeg de titelkandidaat met 4-2 en steeg daardoor naar de derde plaats op de ranglijst.

Al in de achtste minuut was het Christian van Vossen die na voorbereidend werk van Maarten Padmos en Gert-Jan Tierie afrondde. Na de 1-0 hield SKNWK de tegenstander onder druk, maar ruim tien minuten voor rustkwamen de bezoekers via Jeroen van der Schelde aan de gelijkmaker. Even leek SKNWK de weg kwijt want kort na de 1-1 viel ook de 1-2, die door Robin van de Velde werd gemaakt. Op slag van rust kwam de 2-2 op het scorebord, toen Thijs Toornstra de bal achter zijn eigen doelman gewerkt.

Na rust startte SKNWK weer goed. Van Vossen speelde in de tweede minuut Tierie aan die op zijn beurt de inkomende Maarten Padmos vond: 3-2. Vijf minuten voor tijd besliste SKNWK de wedstrijd via Jan-Jaap Padmos in stelling: 4-2.

SKNWK – Dauwendaele 4-2 (2-2). 8. Christian van Vossen 1-0, 34. Jeroen van der Schelde 1-1, 38. Robin van de Velde 1-2, 45. Thijs Toornstra 2-2 (eigen doelpunt), 47. Maarten Padmos 3-2, 85. Jan-Jaap Padmos 4-2. Scheidsrechter: V.M. Wagenaar (Krabbendijke). Rode kaart (2x geel): Jorrit Schuurman (Dauwendaele). Aantal toeschouwers: 150.

SKNWK: Léon Quik; Jacky de Bruine, Johan Padmos, Leon de Bruine en Martin Huisman; Leon Pollemans (68. Richard de Jong), Maarten Padmos en Gert-Jan Tierie; Emiel Kuijten, Jan-Jaap Padmos (86. Leon van de Bosch) en Christian van Vossen.