Gifbeker S.K.N.W.K. 1 moest gisteren helemaal leeg

Na 51 seconden liep S.K.N.W.K. 1 al weer achter de feiten aan. In de wedstrijd uit tegen Serooskerke 1 stonden ze namelijk binnen één minuut al weer met 1-0 achter. Een voorzet van de linker flank van “Seroos” mocht veel te makkelijk gegeven worden. Bij de eerste paal dacht doelman Quik van S.K.N.W.K. de bal te pakken. Dat deed hij ook, maar helaas ging deze door zijn handen. Het “vrije projectiel” kon door een der Serooskerke spelers heel simpel tegen de netten worden getrapt, 1-0.
Een zeer zwaar gehavend S.K.N.W.K. (Mark den Haan(privé-omstandigheden), Jacky de Bruine (vader geworden van een zoontje, Luca, waarmee we hem en Brenda natuurlijk van harte willen feliciteren), Johan Padmos en Martijn Neele (beiden geblesseerd) kon het na deze vroege tegenslag eigenlijk nooit bolwerken tegen een veel beter en feller Serooskerke. Door deze blessures moest ook Sytze Stins, die na weken pas één keer had meegetraind met de groep, in de basis starten.
Toch mogen deze blessures absoluut niet als excuus worden gezocht, want hoe er gevoetbald werd, mag natuurlijk nooit! Veel te slap, veel mensen die uit hun positie speelden en veel te weinig onderlinge coaching.
De enige en eerste echt grote kans die S.K.N.W.K. kreeg was pas na 80 minuten!!, toen we al met 2-0 achter stonden. Laatste man Léon de Bruine was doorgeschoven naar de spits en kreeg de bal in de rebound voor zijn voeten. Helaas schoot hij de bal huizen hoog over de ballenvanger.
Na de vroege 1-0 werd het in de 11e minuut zelfs al 2-0. Weer een aanval over rechts bij S.K.N.W.K. kon simpel voor worden gegeven. De spits van Serooskerke mocht ongehinderd in koppen bij de tweede paal, 2-0.
S.K.N.W.K. was ook veel te lief. Serooskerke maakte wel gewoon de overtreding als dat nodig was. Zo werd Martin Huisman na een rush over links gewoon smerig onderuit getrapt. Deze aktie leverde de Serooskerke-speler een terechte gele kaart op. Ook na de voorsprong bleef Serooskerke heel geconcentreerd spelen. De laatste man van Serooskerke gaf heel erg goed rugdekking en als er gevaar dreigde speelde hij de bal resoluut over de zijlijn. In Engeland zou hij voor deze aktie elke keer weer applaus verdienen.
Na een minuutje of 20 kregen wij een tweetal corners waaruit een beetje gevaar kwam. Het bleef echter bij een beetje. Vlak voor rust kreeg Serooskerke nog een indirecte vrije schop. Deze verdween via de benen van Quik naast de goal.
De tweede helft won S.K.N.W.K. weer wat meer duels, maar kon aanvallend echt geen potten breken. Er werd overigens nog wel gescoord door een Nieuwerkerker, alleen in het verkeerde doel. Sytze Stins kreeg in de 81e minuut een voorzet volledig verkeerd op zijn hoofd en klopte met een “geplaatste” kopbal helaas zijn eigen doelman, 3-0. De ingevallen Richard Smit (in de 70e minuut voor Richard Bevelander in het veld gekomen) was nog dicht bij een doelpunt. Alleen bij de tweede paal kwam hij net te kort. In de eerste minuut van de blessuretijd werd het ook nog 4-0. Ongelukkig uitverdedigen van Maarten Padmos bezorgde de bal bij Frank Allaart van Serooskerke. Hij kon simpel de 4-0 binnenschieten. Zodoende moest de gifbeker echt helemaal leeg gisteren.
Volgende week uit naar Spui, dat gisteren met maar liefst 5-2 van FC Dauwendaele won. Er zal dan echt heel anders gevoetbald moeten worden, want anders komt het ook volgende week niet goed!!!

S.K.N.W.K.; Leon Quik, Sytze Stins, Maarten Padmos, Leon de Bruine, Martin Huisman, Gert-Jan Tierie, Leon Pollemans, Emiel Kuijten, Jan-Jaap Padmos, Richard Bevelander (Richard Smit), Christian van Vossen.