Spanning stijgt in derde klasse

Spanning stijgt in derde klasse

ZIERIKZEE – Voor zowel Bruse Boys, SKNWK, ZSC’62 als Duiveland loopt de spanning in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal nog voor de naderende winterstop op. En dat in zowel positieve als negatieve zin.

Bruse Boys en SKNWK strijden mee om het kampioenschap en de anderen hebben de veilige negende plaats nog niet binnen handbereik. Bruse Boys speelt thuis tegen Heinkenszand en dat is een belangrijke confrontatie. Bru is koploper in de tweede periode en Heinkenszand heeft, evenals SKNWK, drie punten minder. Duiveland reist naar Serooskerke en die ploeg is de laatste tijd niet in goeden doen.

SKNWK speelt in Scharendijke en SKNWK heeft het traditiegetrouw lastig tegen ZSC’62. In de afgelopen tien jaar wonnen de Nieuwerkerkers de derby slechts één keer, ZSC’62 driemaal. Beide clubs treffen elkaar morgen voor de achtste keer in het afgelopen decennium. De laatste vier onderlinge ontmoetingen is ZSC ongeslagen: drie keer eindigde het duel in een gelijkspel, éénmaal won ZSC’62 (vorig seizoen met 0-2). De laatste zege van SKNWK dateert van oktober 2003; toen werd het 5-0 in Nieuwerkerk. De laatste keer dat ZSC’62 op eigen veld van SKNWK verloor, dateert alweer van het seizoen 1990/1991. SKNWK, de uiteindelijke kampioen, won toen met 0-3 in de tweede klasse afdeling.