De C’s: bowlen en eten!

Zaterdag 10 december 2005 was een dag waar de C-junioren van SKNWK al een paar weken naar uitkeken. Niet zozeer vanwege de ingelaste wedstrijd tegen NOAD’67 C1 (die overigens verdienstelijk met 4-4 werd gelijkgespeeld) maar meer vanwege het gezamenlijk bowlen en gourmetten. Om vijf uur vertrokken we met 16 spelers en 5 begeleiders naar Sportcentrum Westerschouwen voor een gezellig avondje. Met zoveel mensen moesten we zelfs extra vervoer moesten regelen. Gelukkig was onze vaste supporter en chauffeur Harry Meijndert (vader van middenvelder Vincent) bereid om mee te gaan. Bedankt Harry!

Rond zes uur waren de 4 bowlingbanen voor onze C’s beschikbaar. Er werd een pittige strijd geleverd om de titel “ Kampioen bowlen C’junioren 2005”. Na afloop bleek dat Rob van der Sleen met de eer ging strijken. Hij behaalde maar liefst 100 punten! Gefeliciteerd Rob! Kevin S. was geëindigd op de 2e plaats met 82 punten en op de derde plaats stond Ruben met 79 punten. Je kunt met 18 punten tussen de nummers 1 en 2 dus spreken van een afgetekende overwinning. Des te groter is de uitdaging om Rob een volgende keer van de troon te stoten natuurlijk.

Na deze inspanning stond er 2 gedekte tafels te wachten. Er was een ruime keus aan vlees en vis, diverse soorten groenvoer, pasta’s en stokbrood met kruidenboter voor onze jongens. Die wisten daar wel weg mee! Er werd veel gegeten en … veel gelachen! Toen de meeste jongens klaar waren met eten (een enkeling scheen niet genoeg te kunnen krijgen van al dit lekkers en bleef doorgaan met bakken totdat alles op was) begon er iemand een mop te vertellen. Daarmee was het deksel er af; de moppen en raadsels vlogen in hoog tempo over tafel waarbij vooral Timo een rasverteller bleek te zijn. Het leek wel of hij tussendoor niet eens adem haalde! Wij van de begeleiders vragen ons af waar hij die allemaal vandaan haalt? Overigens deed Laurens daar niet veel voor onder, zij het dat hij ze deels uit zijn GSM-telefoon toverde. Techniek staat voor niks bij “de manne”. Ondertussen verdiende Peter nog wat geld bij door cola met zout en peper naar binnen te gieten; een aantal jongens zat elkaar uit te dagen wie het durfde en aan Peter was dit dus wel besteed. Met afgrijzen zagen we het naar binnen klokken. Hij vertrok geen spier maar was wel erg blij toen het ijs werd geserveerd. En ook dat was zo verdwenen in de magen van de C’s.

Rond half tien was alles op, waren de glazen en flessen leeg en was de rekening betaald. Dus gingen we met volle magen en uitgerekte lachspieren weer terug naar Nieuwerkerk. Tegen tien uur was iedereen keurig thuis gebracht. De trainers en begeleiders bedanken bij deze “onze jongens” voor de gezellige avond. Compliment aan iedereen en wie weet volgen er meer van dit soort avondjes. Voor diegenen die een indruk willen krijgen van de avond: zie het fotoboek elders op deze site.

Tot slot bedanken we nog Sportcentrum Westerschouwen voor de gastvrijheid.

Jongens: bedankt!
Arnold, Martin, Michel, Roland en gastbegeleider Harry.

** Bekijk de foto’s van dit evenement in het Fotoboek !! **