Sponsor van de Maand: Timmerman Natuursteen B.V.

Met ingang van oktober 2010 hebben we een de rubriek “Sponsor van de maand” op deze website gelanceerd.

We zijn van mening dat nog beter in beeld moet komen wie onze sponsors zijn en wat de sponsors van S.K.N.W.K. voor hun leden, ouders van jeugdleden, supporters, donateurs en (overige) bezoekers van deze website zouden kunnen betekenen.

Ook vinden we belangrijk welke gezichten er achter de betreffende sponsor schuil gaan.

Onze zeventiende “Sponsor van de maand”:

1: Wie zijn jullie?: Waar houdt Timmerman Natuursteen zich mee bezig?

Timmerman Natuursteen is een natuursteenverwerkend bedrijf gevestigd in Nieuwerkerk met 1 verkoopvestiging in Rotterdam, 1 in Hellevoetsluis en 1 in Berkel en Rodenrijs. Het bedrijf is opgericht in 1839. Oorspronkelijk was het een aannemersbedrijf gevestigd in Zierikzee. In 1966 is het bedrijf verhuisd naar Nieuwerkerk en geheel gespecialiseerd in natuursteen. Momenteel telt ons bedrijf een kleine 15 werknemers en zijn we werkzaam in Zuid-West Nederland.

Marmers en granieten worden verwerkt. Ruwe platen worden gepolijst, op maat gezaagd, zijkanten gepolijst of in allerlei vormen gemaakt en letters worden in het materiaal aangebracht. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid en modern machinepark. Voor transport en het aanbrengen of plaatsen is er een vrachtwagen en een bestelwagen. Eindproducten zijn vooral grafmonumenten, maar ook urnen, vensterbanken, dorpels, aanrechtbladen en vloeren. Klanten zijn aannemers, toeleveranciers en hoofdzakelijk particulieren.

2: Wat zie je / zien jullie als jou / jullie sterke punten in de markt?

In principe kunnen we alles met steen. We hebben de machines en veel vakkennis. Onze hoofdproducten zijn grafgedenkstenen. De begeleiding naar en goede keuze vinden we heel belangrijk. Daarnaast kunnen we ook veel voor de bouw.1e steen, vensterbanken, dorpels, aanrechtbladen ed.

Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf in het verwerken van natuursteen. Ons bedrijf beschikt over meer dan 150 jaar ervaring, van vader op zoon, in het vervaardigen van grafstenen, urnen en bouwproducten. Wij passen moderne technieken toe, maar het oude ambacht is niet verdwenen.

Bovendien hebben we door buitenlandse contacten veel inzicht in kwaliteit van het materiaal zelf.

Kwaliteit

Wij zijn aangesloten bij de Algemene Nederlandse bond van Natuursteenbedrijven en lid van de Natuursteen Grafwerk Specialisten. Timmerman Natuursteen heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Als een van de eerste natuursteenbedrijven kregen wij het Keurmerk Natuursteen.

3: Wat zijn uw / jullie eigen sportervaringen?

Martin Timmerman: “Ik voetbal al ruim 40 jaar. Ben altijd lid geweest van v.v. M.E.V.O. uit Zierikzee, Inmiddels is deze club gefuseerd met v.v. Zierikzee tot M.Z.C. ’11. Daar speel ik nu in het 6e elftal. Dit seizoen tegenstander van S.K.N.W.K. 4.

Overigens mijn 1e officiële voetbalwedstrijd was tegen S.K.N.W.K. Ik speelde toen in de C-junioren tegen S.K.N.W.K. C1 (begin jaren ’70). De wedstrijd werd gespeeld te Zierikzee en we verloren met 3-0. Volgens mij werden de doelpunten toen gescoord door de gebroeders Van der Zande (volgens mij waren dat Robbert en Evert)”.

Chris Timmerman: “Ik ben in het verleden zelf lid geweest van S.K.N.W.K. Dat was van de gymnastiekafdeling”.

4: Wat bindt u met S.K.N.W.K.?

De binding is met name het feit dat wij als bedrijf gevestigd in o.a. Nieuwerkerk de plaatselijke voetbalvereniging een warm hart toe dragen en daar waar we kunnen S.K.N.W.K. zeker ook steunen.

Laatst hebben we nog een gedenkplaat geschonken t.b.v. het nieuwe dakterras. Deze ligt bij de trap van het dakterras.

5: Waarvoor kunnen leden van SKNWK en bezoekers van deze site specifiek bij jullie terecht?

Grafstenen

Door vele jaren ervaring beschikt ons bedrijf over veel kennis en vakmanschap op het gebied van grafstenen. Afhankelijk van de voorschriften die voor de betreffende begraafplaats gelden, zijn er vele varianten mogelijk. Als u zelf ideeën of wensen heeft, denken wij graag met u mee. Omdat wij een eigen productieapparaat hebben, is vrijwel alles mogelijk.

Ook zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van vervolginscripties en het restaureren van bestaande monumenten.

Urnen

Na een crematie komt de crematie-as na een bepaalde periode ter beschikking van de familie. Deze as kan op diverse wijzen worden bewaard. Timmerman Natuursteen kent de verschillende mogelijkheden en wil graag met u meedenken bij het vinden van die tastbare herinnering die aan uw verwachtingen en gevoelens beantwoordt.

Bouw

Op het gebied van natuursteen toegepast in de bouw hebben we veel ervaring. We produceren zelf dorpels, vensterbanken, stoepen en gevels. Restaureren of vernieuwen van oude elementen behoort tot onze mogelijkheden.

In onze showrooms kunt u zich oriënteren in de materiaalsoorten. Monsters van veel materialen zijn beschikbaar. In Nieuwerkerk zijn er veel platen in verschillende diktes op ons terrein aanwezig. U kunt zo bijvoorbeeld een plaat uitzoeken waaruit uw vensterbank wordt gemaakt. Voor wat betreft vloer- of wandtegels hebben wij goede contacten met importeurs waar u zelf een partij tegels uit kunt gaan zoeken. We hebben de nodige expertise in huis om de door u gekozen producten te monteren of plaatsen.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.timmerman-natuursteen.nl.