Matige bekerwedstrijd S.K.N.W.K. 1 met overigens wel prima resultaat

Na de oefenduels en trainingen dan vandaag de eerste wedstrijd om ‘het echie’. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ was FC De Westhoek 1 de tegenstander. De eerste officiële wedstrijd van deze fusieclub (tussen D.F.S. en Renesse). Omdat ze geen reservetenue hadden meegenomen naar Nieuwerkerk en het tenue van hen volgens de scheidsrechter van vanmiddag niet voldoende afweek van het blauw/zwart van thuisploeg S.K.N.W.K. mochten onze gasten aantreden in een wit reservetenue van S.K.N.W.K.

P1360483

Aan S.K.N.W.K.-zijde toch al wat kleine blessures uit de voorbereiding en nog een afwezige i.v.m. vakantie. Echter bleef er nog genoeg kwaliteit over voor trainer/coach Perry Snoep om een prima team weg te zetten. Toch waren het gasten die in eerste instantie het initiatief leken te pakken na de aftrap. Ze speelden erg fel en maakten het de thuisploeg zodoende zeer lastig.

P1360486

Toch was het S.K.N.W.K. 1 dat op voorsprong weet te komen. Het is Remco v/d Berge die het thuispubliek voor het eerst kan laten juichen, 1-0. Echter deze stand is nog niet op het scorebord geplaatst of het staat al weer 1-1. Matig verdedigen aan Nieuwerkerkse-zijde geeft FC De Westhoek 1 gelijk de mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen. En dat doen ze dan ook. De bal wordt snoeihard in de korte hoek geknald, 1-1.

P1360507

In de laatste vijf minuten van de eerste helft gooit S.K.N.W.K. het duel eigenlijk al in het slot. Omdat ze zelf wat beter aan het voetballen zijn, maar waarschijnlijk ook, omdat de gasten wat gas terug (moeten) nemen na hun zeer fanatieke start. Na een prachtige steekbal van Robert Padmos is het Justin de Bruine die voor de 2-1 voorsprong zorgt.

P1360532

Remco v/d Berge scoort dan de mooiste van de middag. Met een schitterende lob passeert hij de doelman van FC De Westhoek en brengt de marge op 2. Echter is de koek dan nog niet op bij de thuisploeg, want één minuut voor de rust is het Ali Zaman die goed doorgaat en de 4-1 tegen de touwen werkt. Met deze royale voorsprong voor S.K.N.W.K. gaan beide ploegen om de thee.

P1360574

In de 2e helft vindt S.K.N.W.K. het allemaal wel best, zo lijkt het in ieder geval. Het voetbal is erg matig en ook lijkt in de ‘koppies’ wel zoiets te zitten als ‘de buit is al binnen’. FC De Westhoek mag dan zelfs nog voor 4-2 zorgen als er weer zeer matig wordt verdedigd. Bij S.K.N.W.K. vallen in de 2e helft Remco Veenboer, Simon van Dongen en Mark Bleiji in. Voor Simon van Dongen is het zelfs zijn debuut bij S.K.N.W.K.

P1360614

Simon is namelijk overgekomen vanuit de jeugd van M.Z.C. ’11 om bij S.K.N.W.K. in de JO19-1 (A-junioren) te gaan spelen. Echter vandaag mocht hij samen met zijn teamgenoot Mark Bleiji invallen bij het 1e. Simon luistert zijn debuut zelfs op met een doelpunt. Als Mark Bleiji goed doorgaat op een bal, die in eerste instantie een prooi lijkt te zijn voor de doelman van de gasten, krijgt Mark de bal toch nog bij Simon. Deze weet beheerst te scoren en zorgt dus voor de 5-2 eindstand op ‘Het Springer’. Een schitterend debuut dus en ook weer een goede invalbeurt weer voor Mark (hij viel afgelopen dinsdag ook al prima in bij het oefenduel tegen Krabbendijke 1).

P1360616

Al met al een prima resultaat, maar het voetbal was vandaag nog verre van goed te noemen. Echter worden ook de bekerduels gelukkig nog gezien als oefenwedstrijden en kan er nog twee weken worden gesleuteld voor de competitie start. Door het resultaat in de andere wedstrijd in de bekerpoule van S.K.N.W.K. (Jong Ambon 1 – Z.S.C. ’62 1 eindigt in 2-2) zijn ‘we’ wel koploper in de poule.

P1360620

A.s. dinsdag is opnieuw op ‘Het Springer’ Jong Ambon de 2e tegenstander. Aftrap bij dit bekerduel is 19:00 uur.

1 reactie op "Matige bekerwedstrijd S.K.N.W.K. 1 met overigens wel prima resultaat"

1. C.Stoutjesdijk | 21-08-2016 at 11:39 |

SKNWK 5 – 2 FC DE WESTHOEK

SKNWK speelde met veel invallers.Desondanks wonnen ze de eerste bekerwedstrijd met 5-2.Na 10 minuten was het 1-0.Een minuut later was het 1-1.Dan liet de thuisclub er geen gras over groeien.Want zij liepen uit tot de rust met 4-1.Na rust werd het 4-2.SKNWK scoorde nog 1 keer.Ze staan gelijk bovenaan.Mark Bleiji kwam goed door met de bal en legde de de bal panklaar voor de meegelopen Simon van Dongen en die schoof hem tegen het net.Mooi gedaan mannen.Eindstand 5-2.
    De overige doelpunten werden gescoord door Remco v/d Berge 2x die tweede was een mooie stift,Justin de Bruine,Ali Zaman.