Wedstrijdverslag: S.K.N.W.K. 2 – Nieuwdorp 2

Zaterdag 10 september en de tweede competitie wedstrijd van SKNWK 2 stond op het programma. Tegenstander voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was Nieuwdorp 2. Deze ploeg is vorig seizoen via de nacompetitie gedegradeerd uit de reserve 2e klasse, het zou dus geen eenvoudige pot gaan worden. Aangezien zowel het 1e en 3e elftal ‘uit’ moesten spelen mochten wij aantreden op het hoofdveld. Kijkend naar de staat van het veld (prachtig) en de goede weersomstandigheden waren er voldoende ingrediënten aanwezig voor een mooi potje voetbal.

sknwk2

Voor de wedstrijd nog even besloten een teamfoto te maken. Vrijwel alle spelers van SKNWK 2 waren aanwezig, naast enkele spelers die aansloten vanuit de hoofdmacht en gelegenheidskeeper (althans, inmiddels helemaal niet meer zo gelegenheids) Martijn Neele. Vervolgens direct de opstelling doorgegeven, deze zag er als volgt uit:

lineup111473593373966

Het begin van de wedstrijd was eigenlijk net als vorige week, SKNWK had de bal en probeerde vanuit de verdediging op te bouwen. Nieuwdorp had enkele snelle spelers in de voorhoede, voorlopig werden deze echter goed uitgeschakeld door Rob en Timo. Wanneer Nieuwdorp voor een lange bal koos over de verdediging stond Martin vaak goed opgesteld zodat er niet echt gevaar kon ontstaan. Na een aantal ‘speldenprikjes’ over en weer is het Carlo die de score prachtig opent uit een perfecte corner van Remco. Carlo koos goed positie achter de inlopende mensen en kon heerlijk binnenkoppen: 1-0.

p1370875

SKNWK speelde redelijk goed voetbal maar zat af en toe niet kort genoeg op de man. Hierdoor kon Nieuwdorp soms goed combineren over de as van het veld. Bij SKNWK kwam bovendien Niels ook niet echt in zijn spel omdat hij te vaak achter de spelmaker van Nieuwdorp aan moest hobbelen. In de drinkpauze werd dan ook meerdere malen gezegd dat SKNWK het veld compact moest houden en niet te ver naar voren moest gaan lopen. Rob moet er in de slotfase van de eerste helft helaas geblesseerd vanaf, hopelijk is hij volgende week weer fit genoeg om te starten want zijn eerste minuten dit seizoen waren zeker niet slecht. In zijn plaats komt Jelle om de rechtsback.

p1370903

Bij een actie over de linkerkant van Nieuwdorp wordt een overtreding gemaakt waardoor de uitploeg een vrije trap krijgt op een mooi plek. Ondanks een muur van 3 man weet de speler van Nieuwdorp de bal perfect om de muur te draaien en vervolgens loopt een speler de bal simpel binnen. Vlak daarna fluit scheidsrechter Fernando af en gaan we rusten met een 1-1 tussenstand.

p1370909

In de rust worden de laatste twee wissels ingezet. Colin is moegestreden en verlaat het veld voor Lourus-Jan, ondergetekende verlaat het veld voor Lex. Dit betekende enkele positiewijzigingen, Jelle schuift namelijk door naar de linkshalf, Lou wordt de nieuwe rechtsback en Lex is voorstopper.

p1370937

Misschien komt het door wisselingen in het veld, misschien komt het door de tactiek van de tegenstander, maar Nieuwdorp vliegt uit de startblokken en bezorgt SKNWK direct enkele hachelijke momenten. SKNWK kiest helaas opnieuw veel te vaak de lange bal en vrijwel elke tweede bal is voor Nieuwdorp. De druk bleef dus constant en eigenlijk kwam SKNWK er amper aan te pas in het eerste deel van de tweede helft. Dit resulteert uiteindelijk in de 1-2 en 1-3, die overigens verdiend zijn voor de uitploeg.

p1370951

Als SKNWK 2 vervolgens gaat voetballen in de laatste fase van de tweede helft zie je toch een aantal combinaties die hoop bieden. Kort combinatiespel tussen Remco, Carlo en Niels zorgen ook direct voor gevaar. SKNWK krijgt nog twee goede kansen, maar de eerste (prachtig schot van Carlo) draait helaas van de goal af en een 1-op-1 kans met de keeper is niet voor Jelle besteedt. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 1-3, jammer want er lagen zeker kansen. Op sommige momenten werd er echter leuk gevoetbald en als er elke week dezelfde strijd wordt geleverd als vorige week weet ik zeker dat we nog genoeg punten gaan pakken.

p1370953

Na de wedstrijd hebben we onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd nog eens uitvoerig geanalyseerd. Ook werd er uitgekeken naar volgende week, dan staat namelijk de uitwedstrijd tegen MZC’11 3 op het programma. Daar zwaait sinds dit seizoen oud SKNWK 1 trainer Walter de Jonge de scepter, bovendien speelt oud teamgenoot Davey v/d Hummel ook in dit team. Een wedstrijd dus om naar uit te kijken, hopelijk met 3 punten als resultaat.

p1370955

SKNWK 2 – Nieuwdorp 2 (1-3)

Martijn Neele; Rob v/d Sleen (’40 Jelle Kastelein), Joris Spitholt (’45 Lex Folmer), Martin Kiesenberg, Timo Verkaart; Remco Veenboer, Frank Boere, Niels Gunst, George van Heukelom; Colin Duinhouwer (’45 Lourus-Jan Verton), Carlo v/d Maas.

Door: Joris Spitholt

p1370954

1 reactie op "Wedstrijdverslag: S.K.N.W.K. 2 – Nieuwdorp 2"

  1. Walter | 11-09-2016 at 19:01 |

    Wij kijken naar jullie uit

Reacties gesloten.