Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 2 – Heinkenszand 2

Zo, de eerste overwinning is binnen! Vandaag tegen Heinkenszand 2 was het tijd voor 3 punten, gelukkig dacht de rest van SKNWK 2 daar hetzelfde over. Met weinig personele problemen (alleen target man Carlo v/d Maas mist dit weekend, Rob v/d Sleen is nog geblesseerd) zijn we aan de aftrap verschenen. Jarno van Nieuwenhuize, normaal spelend voor SKNWK O-19 sloot nog als extra wissel aan zodat we wat ruimer in de mankracht zaten.

lineup111474748873443

We zijn gestart met een iets andere opstelling dan normaal gesproken. Zo nam aanvoerder Martin even plaats op de bank en nam Frank zijn plek in het hart van de verdediging over. Niels was ook weer terug, zodat die de ‘nummer 6’ positie van Frank over kon nemen. Djamil was weer fit genoeg om te starten, daardoor ook een wisselbeurtje voor Timo. Lex was niet helemaal okselfris uit het duel van vorige week gekomen, hij daarom ook even op de bank en dus Lourus-Jan op de rechtsback.

p1380944

Tijdens onze warming-up had reserve captain George al gezien dat Heinkenszand absoluut geen serieuze warming-up aan het afwerken was, fel starten dus! Eigenlijk net als de afgelopen paar wedstrijd deden we dit gelukkig ook, bovendien werd er vandaag heel verzorgd gevoetbald! Ik heb veel goede combinaties gezien en in veel situaties (zowel voorin als achterin) werd er prima gevoetbald. Daar moet wel bij gezegd worden dat het middenveld van vanmiddag (Niels en Remco) een duo is wat (bij wijze van) ook om half 3 op veld 1 zou kunnen spelen…

p1380967

Zoals gezegd speelden we verzorgd voetbal. Door een goede organisatie achterin werd er ook niet veel weggegeven. Onder leiding van Frank (en Martin 2e helft) maar zeker ook LP werden de verdedigers goed weggezet waardoor Heinkenszand niet de gewenste ruimte creëerde met haar loopacties. Natuurlijk, net als in voorgaande weken, hebben we goalie Martijn nog achter de laatste linie staan, die zowel met woorden als daden een belangrijke rol speelt binnen het systeem van SKNWK. Djamil valt kort voor rust nog uit met een vervelende voetblessure, Timo neemt zijn plek over. Jammer, want in de speeltijd die hem is gegund heeft hij laten zien dat hij zeker meekan in het niveau van SKNWK 2.

p1380978

In de eerste helft krijgen we genoeg kansen, waarvan een schot binnen de 16 van spits Colin de beste is, maar de bal wilt er (voorlopig) nog niet in. In de rust zijn we er echter allemaal van overtuigd; we gaan van deze ploeg niet verliezen. Na 1 wissel, Frank verlaat het veld voor Martin, gaan we de 2e helft knallen! Na zo’n 10 minuten bekroont Jelle een prima wedstrijd door een korte combinatie over de rechterkant en de bal prachtig in de hoek te rammen. 1-0 en SKNWK 2 gaat op zoek naar meer!

p1380984

Jelle valt kort daarna echter uit met een vervelende (spier)blessure. Jammer, als hij zijn krachten wat meer verdeelt kan hij elke wedstrijd een beslissende rol gaan spelen! Lex komt in het veld en neemt de plek van Jelle over, hij doet dit prima met goede loopacties op de juiste momenten. De 2-0 verrast iedereen, Remco kan namelijk koppen?! Mooie voorzet van Timo vanaf links en Remco knikt de bal perfect binnen bij de 2e paal. Vervolgens neemt SKNWK wat gas terug en proberen we achterin niks meer weg te geven.

p1390016

Jarno komt in de slotfase nog in het veld voor Niels, die opnieuw een prima wedstrijd heeft gespeeld als ‘spelverdeler’. Jarno versiert in de laatste minuut een penalty door gewillig naar het gras te gaan na een tikje van een verdediger van Heinkenszand. Mooi gebaar van vaste penaltynemer Martin om Jarno de bal vervolgens zelf te laten nemen, hij knalt de bal tegen de touwen en de wedstrijd is vervolgens gelijk afgelopen; 3-0. Mooi resultaat, bovendien achterin vrijwel niks weggegeven en prima gevoetbald! Volgende week mogen we op bezoek bij Kloetinge 3, waar we in het verleden altijd lastige wedstrijden hebben gehad. We kunnen dus aan de bak, maar het resultaat van vandaag biedt voldoende perspectieven!

p1390047

SKNWK 2 – Heinkenszand 2 (3-0)

Martijn Neele; Lourus-Jan Verton, Joris Spitholt, Frank Boere (’45 Martin Kiesenberg), Leon Pollemans; Jelle Kastelein (’55 Lex Folmer), Niels Gunst (’75 Jarno van Nieuwenhuize), Remco Veenboer, Djamil Reijnen (’40 Timo Verkaart); Colin Duinhouwer, George van Heukelom.

p1390050

Door: Joris Spitholt