MZC’11 in bekerduel nog lief voor SKNWK

Logo Wereldregio

SKNWK-MZC

Het verwachte klasseverschil tussen SKNWK en MZC’11 kreeg zaterdag tijdens de eerste ronde van de knock out-fase van het bekertoernooi ook op het veld gestalte. De eersteklasser zegevierde met 0-6 bij de derdeklasser.

Het eerste doelpunt van de Zierikzeeënaren, rode lantaarndrager van de eerste klasse C, viel al na een paar minuten omdat Ramon Janson een vrije trap snel en slim nam. Met Janson is meteen één van de twee bijzonderheden van het bekerduel op sportpark Het Springer genoemd. Jansen mocht weer spelen na een paar weken geleden een rode kaart in het tweede elftal te hebben gekregen. Aanvankelijk kreeg de spits drie wedstrijden, maar in hoger beroep werd de schorsing teruggedraaid tot één duel die hij er inmiddels al op had zitten.

Met de vroege goal was het startsein gegeven voor een doelpuntenfestival wat in de eerste helft echter uitbleef. Het vizier bij deze en gene stond nog niet op scherp en de SKNWK-doelman Kenneth Boogerd, een 019-junior, hield eveneens goed stand. Meteen na rust sloeg MZC’11 wel ongenadig toe: in drie minuten tijd werd het 0-4 door Ingmar Quist, Ramon Janson (penalty) en Jeroen de Wild. SKNWK kwam wel net als voor rust wel over de helft van de Zierikzeese ploeg, maar doelman Niels Zoutewelle kende een hele rustige middag. De score – MZC’11 was nog lief voor de thuisploeg – werd gaandeweg uitgebreid naar 0-5 (Janson) en 0-6. Deze treffer was de tweede bijzonderheid van de middag: rechtsback Rody Vermue poeierde vanaf zeker 25 meter raak in de rechterbovenhoek. Het was de mooiste goal van de middag.

De derde, overgebleven vertegenwoordiger van het Schouwen-Duivelandse voetbal in het bekertoernooi, Bruse Boys, was zaterdag in Oost-Souburg te slap om RCS, medekoploper in de derde klasse A, door de knieën te krijgen. Namens ‘Bru’ opende Tommy Pronk de score, maar daarna kwam RCS op stoom met drie treffers. Een kwartier voor tijd deed Tom Blomaard nog wat terug voor de koploper uit de tweede klasse E.