Bekerduel S.K.N.W.K. 1 tegen M.Z.C. ’11 1 wordt nooit een wedstrijd

Voor S.K.N.W.K. 1 stond er gisteren een mooie uitdaging op het programma. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ mochten de blauw/zwarten namelijk in de 2e ronde van het K.N.V.B. bekertoernooi aantreden tegen 1e klasser M.Z.C. ’11 1. Een hele zware opgave voor S.K.N.W.K. Zeker ook vanwege het feit dat de thuisploeg nog al wat spelers moest missen. Echter kon trainer/coach Perry Snoep ‘gewoon’ 11 spelers opstellen en hij gaf hen de opdracht om te proberen zo lang mogelijk de gelederen gesloten te houden. S.K.N.W.K. 1 startte met de volgende 11:

lineup111477212187085

Bij S.K.N.W.K. was gekozen voor een behoudende tactiek. Voor doelman Kenneth Boogerd (normaal gesproken de doelman van S.K.N.W.K. JO19-1) stonden vier verdedigers. Daarvoor nog een zogenaamd ‘blok van 3’ (met hierin ook al een jeugdspeler, namelijk Mark Bleiji). Remco v/d Berge daarvoor voor de creativiteit en de twee spitsen Machiel Schot en Justin de Bruine.

p1470860

Helaas werkte M.Z.C. ’11 niet echt mee aan ‘ons plannetje’ om zo lang mogelijk ‘de nul’ te houden. Al in de 8e minuut was het raak. M.Z.C. ’11 kreeg een vrije trap. En terwijl doelman Kenneth Boogerd zijn muur nog aan het formeren was (en er niemand van de thuisploeg zo slim was om voor de bal te gaan staan) was het Ramon Janson die de vrije trap snel nam en de 0-1 op het scorebord wist te brengen.

p1470872

Dan loop je dus al snel achter de feiten aan. De behoudende tactiek van de thuisploeg door massaal in te zakken weerhield M.Z.C. ’11 er overigens niet van nog een aantal goede kansen te krijgen. Echter keeper Boogerd vond één tegentreffer voorlopig meer dan genoeg. Zodoende hield hij tot aan de rust zijn doel verder schoon waardoor beide teams met een 0-1 ruststand om een bakje thee gingen.

p1470882

In de rust wordt er dan van alles besproken. Ook het feit dat als het heel lang 0-1 blijft, je misschien in de 2e helft nog wel een kansje krijgt om misschien zelf te scoren……… Helaas kunnen al deze ideeën en gedachten binnen vijf minuten al heel diep de ijskast in. Want in deze korte periode staat er dan namelijk al 0-4 op het scorebord. M.Z.C. ’11 komt wel heel scherp uit de kleedkamer. Eerst scoren ze 0-2 na een vloeiende aanval over hun linkerkant. Na een overtreding van de ingevallen Yannick v/d Cingel (na rust in het veld gekomen voor Martijn Rentier) wordt het 0-3 uit een strafschop. De vierde treffer van de middag valt na een aanval door het midden waarbij S.K.N.W.K. opnieuw vergeet in te grijpen.

p1470883

Dan is het dus gespeeld, maar als we eerlijk zijn, heeft S.K.N.W.K. dit duel geen enkele seconde ook maar enig aanspraak gemaakt op ook maar ‘iets’. M.Z.C. ’11 maakt dan ook nog 5-0 na een prachtige aanval. En de 6-0 is van zeer grote schoonheid met een geweldig schot van afstand. S.K.N.W.K. krijgt wel geteld 2 kleine kansjes in dit gehele duel. Remco v/d Berge zijn schotje is slechts een rollertje en dus een simpele prooi voor de doelman van M.Z.C. ’11 die een hele makkelijke middag kende.

p1470895

Machiel Schot probeert het nog een keertje van afstand als hij de keeper ver voor zijn doel ziet staan. Helaas gaat zijn schot over het doel tegen de ballenvanger. Zodoende zelfs geen eretreffer voor S.K.N.W.K. In de 2e helft is eveneens JO19-1 speler Simon van Dongen nog ingevallen voor Steven Padmos. George van Heukelom is nog in het veld gekomen voor Justin de Bruine.

p1470893

S.K.N.W.K. speelde de laatste 10 minuten trouwens nog met 10 man. Omdat ze door de wissels heen waren en René Verschoor na een botsing met een tegenstander uitviel met een knieblessure moest het slot dus in ondertal worden voltooid. Hopelijk valt de blessure mee bij Verschoor, want hij is net als alle andere selectiespelers hard nodig komende weken als S.K.N.W.K. op zoek gaat naar (doel)punten.

p1470897

Trainer/coach Perry Snoep is ondanks de 0-6 nederlaag niet eens heel ontevreden met het vertoonde spel. Uiteraard omdat je gewoon hebt gespeeld tegen een 1e klasser. Daarnaast vanwege de vele afwezigen. Uiteindelijk speelde S.K.N.W.K. 1 in de 2e helft met 3 jeugdspelers binnen de lijnen die het naar behoren hebben gedaan. Ten opzichte van vorige week, waarbij S.K.N.W.K. 1 kansloos met 0-5 verloor bij Zwaluwe, was er nu wel inzet te zien. En dat zal ook volgende week nodig zijn als Tholense Boys op bezoek komt op ‘Het Springer’. Zij wonnen gisteren eveneens in het bekertoernooi met maar liefst 5-0 van Krabbendijke 1. Dat is geen misselijk resultaat.