Wedstrijdverslag oefenduel S.K.N.W.K. 1 – Zaamslag 1

Ter voorbereiding op de competitie werd er op het laatste nippertje nog een tegenstander gevonden.  Tweedeklasser Zaamslag was ook nog op zoek zodat met medewerking van Bruse Boys toch nog op het kunstgras gevoetbald kon worden. Ook de scheidsrechter was afkomstig van Bruse Boys, namelijk Jacob Muller. S.K.N.W.K. met maar liefst 6 A-junioren (lees S.K.N.W.K. JO19-spelers) in de gelederen startte zeer ongeconcentreerd, want na 2 minuten werd een hoekschop van Zaamslag doorgekopt en bij de tweede paal totaal ongehinderd binnen geschoten.

Zo’n tien minuten later kon een voorzet bij de tweede paal weer ongehinderd binnen worden gewerkt. Zodoende was de tussenstand al heel snel (en onnodig) 0-2.
Toch was het S.K.N.W.K. dat enkele grote mogelijkheden kreeg. Eerst schoot Simon van Dongen vrij voor de keeper voorlangs en even later was het Toby de Bruine die zich goed vrij speelde, maar de goed uitgekomen keeper op zijn weg vond.

Ook was Robert Padmos dicht bij een doelpunt, maar ook dit werd goed door de keeper ingeschat. Aan de andere kant was het weer raak toen de linkerspits een voorzet wilde geven maar over keeper Kenneth Boogert direct in de hoek vloog, 0-3. Dit was tevens de ruststand en ook wel ietwat geflatteerd.

In de tweede helft eigenlijk het zelfde beeld. S.K.N.W.K. zette enkele mooie aanvallen op en nadat Remco vd Berge na een solo werd gevloerd in de zestien zag hij zijn strafschop prima worden gestopt door de doelman. Uit de rebound die volgde, kon de goed ingevallen Machiel Schot de 1-3 binnen koppen. S.K.N.W.K. probeerde hierna de aansluitingstreffer te forceren, maar aan de andere kant werd weer een hoekschop noodlottig. Al werd daarbij wel een overduidelijke overtreding van de doelpuntenmaker over het hoofd gezien door de verder prima leidende scheidsrechter Muller.

Even later werd van dichtbij ook de 1-5 binnen nog binnen gekopt. S.K.N.W.K. probeerde er nog wel wat van te maken, maar veel leverde dat niet op. Na een slippertje van doelman kenneth, die overigens verder goed keepte, werd het ook nog 1-6. Echter het slotakkoord was voor Machiel Schot die een steekpassje van Remco v/d Berge uitstekend afrondde.

Eindstand 2-6 in een nuttige oefenpot waarin de A junioren lieten zien dat zij er aan komen en dat kan voor S.K.N.W.K. van groot belang zijn.  Aanstaande dinsdag naar De Jonge Spartaan te Middelharnis voor de volgende oefenwedstrijd.

Door: Toon v/d Berge