Valse start S.K.N.W.K. 1 bij hervatting van de competitie

Zou het doorgaan……?? Ja of nee….?? Vrijwel alles afgelast, maar de eerste competitiewedstrijd na de winterstop voor S.K.N.W.K. 1 uit tegen Rillandia 1 ging dan toch door. Een hele belangrijke wedstrijd voor S.K.N.W.K. om aansluiting te vinden met de ploegen die net boven hun staan. Het was al snel duidelijk dat S.K.N.W.K. de ploeg was die het betere van het spel had en de aanval zocht. Maar ze moesten oppassen voor de lange ballen van de thuisploeg waar ze altijd gevaarlijk mee zijn.

Rond de tiende minuut een hoekschop voor Rillandia. Via een paar klutsballen kwam de bal precies voor een Rilland-aanvaller die simpel kon scoren 1-0. Weer op achterstand. En dan weet je dat het moeilijk wordt. Ook in de thuiswedstrijd tegen Rillandia kreeg S.K.N.W.K. een paar grote kansen. Deze werden gemist en aan de andere kant viel toen de 0-1.

Echter ging S.K.N.W.K. duidelijk op jacht naar de gelijkmaker. Remco v/d Berge was er als eerste heel dichtbij. Echter schoot hij na een sterke actie over de linkerkant de bal 2 centimeter naast. Even later een vrije trap voor S.K.N.W.K. De jonge Julian van Nieuwenhuize nestelt zich achter de bal en schiet de bal via de muur en de handen van de keeper in het doel 1-1.

S.K.N.W.K.  ging hierna goed door op zoek naar de voorsprong en thuisploeg Rillandia kwam er niet meer aan te pas. Uit een pass van Steven Padmos gaat Remco v/d Berge alleen op het doel af. Hij speelt de bal iets te ver voor hem uit, maar een Rillandia verdediger haalt Remco vlak voor de ogen van
de scheids stevig onderuit. Overtreding en dus een penalty…… Daar was iedereen het over eens, maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.

Twee minuten later weer een mooie aanval van S.K.N.W.K. (overigens deze keer gehuld in het reserve tenue). Remco v/d Berge legt de bal netjes breed op Julian van Nieuwenhuize. Maar helaas verdwijnt zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal. De dikverdiende 1-2 valt niet en net als je denkt dat beide ploegen met 1-1 gaan rusten, gaat het toch nog fout.

In de 45 ste minuut een hoge bal in de 16-meter bij S.K.N.W.K. De bal wordt teruggekopt en kan van dichtbij worden ingeschoten. Totale onoplettendheid in de S.K.N.W.K.-defensie. En ongelooflijk, maar echt waar (en heel onnodig) een achterstand bij de rust, 2-1.

In de tweede helft werd het allemaal minder van S.K.N.W.K. Ze hebben duidelijk een een klap gekregen van de 2-1 vlak voor rust. Er is wel veelvuldig balbezit, maar kansen worden er vrijwel niet meer gecreeerd. Aan de andere kant redde doelman Mike Bakker een kwartier voor het eind van de wedstrijd schitterend van dichtbij en zo had het ook nog 3-1 kunnen worden.

Ondertussen solliciteerde de aanvoerder van Rillandia twee keer naar een rode kaart, maar blijkbaar waren de kaarten niet aanwezig in de zak van de scheidsrechter zodat het ook zomaar nog uit de hand had kunnen lopen.

In blessuretijd dan toch nog een mogelijkheid voor Robert Padmos.  Hij soleerde de zestien in en schoot de bal op de benen van de keeper. Niet veel later volgt het eindsignaal en is het dus einde wedstrijd. En zoals zo vaak dit seizoen verliest S.K.N.W.K. terwijl het absoluut meer verdiende. Echter moet je dan wel gewoon scoren !!

Volgende week zal er gewonnen moeten worden van V.V.C. ’68 om niet helemaal onderaan de ranglijst te komen. Dus hopelijk weer veel steun en support in die wedstrijd, want dat zal keihard nodig zijn.