Rillandia maakt geen fout

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd Rillandia 1 – S.K.N.W.K. 1 van de website van Rillandia (www.vvrillandia.nl):

Geplaatst door Bram kot op 29-01-2017

Na een aantal weken winterstop en een koude voorbereiding op de 2e helft van de competitie, stonden de promovendi van het vorige seizoen weer tegenover elkaar. Nu was rillandia de gastheer en de stand gaf het belang aan van deze wedstrijd. Rillandia kon terugkijken op 12 wedstrijden 3e klasse B en daar werden een aantal conclusies uit getrokken. Met een gemis van een aantal spelers (Jan, Sander, Vincent, Marco en Edwin) ten opzichte van de 1e competitiehelft, waren er 2 B-junioren opgeroepen om de groep te completeren. Talentvolle spelers, die al het gehele seizoen meetrainen en telkesn laten zien dat ze toekomstige 1e elftalspelers kunnen worden.

Onder leiding van scheidsrechter Koster begon de wedstrijd even over half drie. Het veld was prima en dat zijn we eigenlijk niet anders gewend op Rilland. Dat SKNWK meer balbezit had gedurende de wedstrijd was voor Rillandia geen probleem, net zo goed niet als dat ze meer kansen kregen in de 1e helft. Uiteindelijk moet je de bal er 1x meer inschiten dan je tegenstander en dat deed Rillandia prima. Maar de manier waarop Rillandia zijn tegenstander van tegenstand bood was met name de 2e helft zeer volwassen en kunnen we stellen dat op een enkel schot na aan het einde van de wedstrijd ze niet gevaarlijk meer zijn geweest. Over het mooie voetbal wordt in nederland urenlang gepraat en ook veel kritiek op geleverd, maar als je de punten naar je toe trekt bereik je iets in de ranglijst. Dat is waar Rillandia zaterdag zeer van doordrongen was en het eindresultaat naar 7 weken weinig gras te hebben gezien was dan ook zeer bevredigend. Laten we de manier waarop we hebben gespeeld doortrekken naar Olympia ’60 en daar opnieuw laten zien dat we er zin in hebben.

Fijne week voor u allen en ik zou zeggen…. Chiao!

Dun Trainur