Eindelijk valt er weer eens wat te juichen bij S.K.N.W.K. 1 !!

Vandaag voor S.K.N.W.K. de hele belangrijke wedstrijd tegen V.V.C. ’68 1 die onderaan staan en net als de thuisploeg maar 1 ding willen: winnen!! Op een zwaar hobbelig veld was V.V.C. ’68 de ploeg die de bal in het begin makkelijk rond liet gaan zonder overigens gevaarlijk te worden. S.K.N.W.K. probeerde er via de counter snel uit te komen en dat had hiermee gelukkig al snel succes.  Remco v/d Berge werd op links aangespeeld, kwam naar binnen en schoot met rechts de bal wonderschoon over de doelman in de verre hoek 1-0 !! En eindelijk weer eens een keer op voorsprong.

S.K.N.W.K. ging steeds beter spelen en even later was het Julian van Nieuwenhuize die na een prachtige combinatie met Ali Zaman alleen voor de keeper kwam,  maar Julian schoot de bal tegen de keeper. S.K.N.W.K. bleef knokken voor elke meter en daar had V.V.C. ’68 het zichtbaar moeilijk mee. Tot de rust veel vechtvoetbal, maar kansen waren er weinig. Ruststand 1-0.

Gelijk na de rust was het V.V.C. dat druk zette en met enkele mooie combinaties tot enkele kansen kwam, maar het was vooral aan keeper Mike Bakker te danken dat het nog steeds 1-0 bleef. Hij redde een aantal keren magistraal op inzetten van dichtbij. En even later kwam S.K.N.W.K. heel goed weg toen Robert Padmos bij een verdedigende actie de bal bijna in eigen doel kopte, maar de bal kwam via de onderkant van de lat weer het veld in.

Langzamerhand kwam de thuisploeg weer wat beter in de wedstrijd en werden de counters weer gevaarlijker. Na een prachtige aanval over rechts zette Remco v/d Berge de bal voor. Ali Zaman stapte heel slim over de bal en Robert Padmos kreeg van 16 meter de kans om de 2-0 binnen te schieten. Helaas mikte hij de bal naast.

Het bleef vechtvoetbal op ‘Het Springer’ waarbij de S.K.N.W.K.-defensie op de proef werd gesteld, maar keurig overeind bleef. Even later wordt het zelfs 2-0 toen Julian van Nieuwenhuize na een combinatie met Robert Padmos de hele defensie van V.V.C. ’68 er uit liep en prachtig over de keeper scoorde. Een heerlijke goal van de jongeling.

V.V.C. ging nu alles of niet spelen en nog meer drukken. En het duurde dan ook niet lang of de 2-1 viel na een perfect uitgespeelde aanval. Hierna was het vooral tegenhouden voor S.K.N.W.K. Bijna was daar de 2-2, maar het was weer Mike Bakker met een schitterende redding. De laatste 5 minuten plus 8 minuten blessure tijd! kreeg S.K.N.W.K. enkele grote mogelijkheden om de score verder uit de bouwen, maar vooral Machiel Schot kreeg de bal niet langs de doelman.

Dan eindelijk fluit de prima scheidsrechter Kuipers voor het einde van de wedstrijd en kan alles wat S.K.N.W.K. een goed hart toedraagt eindelijk weer eens juichen. Een zwaar bevochten overwinning, met een uitmuntende inzet!! Een compliment naar heel de ploeg, want wat is er enorm gestreden om eindelijk de punten eens thuis te houden….

Hopelijk krijgt deze overwinning een passend vervolg! Te beginnen volgende week in opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Olympia ’60 1.

Toon v/d Berge

2 reacties op "Eindelijk valt er weer eens wat te juichen bij S.K.N.W.K. 1 !!"

1. Machiel Schot | 05-02-2017 at 15:38 |

Dan verander ik mijn naam vanaf nu maar in Mehiel Voorzet 🙂

2. De eerste overwinning op eigen veld.Dank zij Remco v/d Berge en Julian van Nieuwenhuizen.In de eerste helft was het Remco.In de tweede helft was het Julian.
    Maar het was zeker geen super wedstrijd.Daar had zeker Mehiel Schot voor kunnen zorgen dat het een super wedstrijd werd. Deze jongen kwam twee keer alleen voor de keeper.Maar twee keer gaf hij een voorZet.Onbegrijpelijk dat hij tot twee keer toe doet.Man schiet toch op de goal, en dan maar zien wat daar van terecht komt.Voor de supporters hadden dit doelpunten moeten zijn.Ga daar op oefenen.Punt uit.