Tikkie Terug Deel 225 – Geuzennamen voormalig S.K.N.W.K.-keepers

Logo Tikkie Terug

Voor deze editie van ‘Tikkie Terug’ kregen we weer een bijdrage van Jan de Jonge. Hiervoor uiteraard weer hartelijk dank. Hij heeft een stukje geschreven over Geuzennamen van voormalig S.K.N.W.K.-keepers.

Afgelopen zaterdag (4 februari 2017) vroeg iemand langs de lijn waar tegenstander V.V.C. ‘68 vandaan kwam. Halsteren zei ik. En moest aan een uitwedstrijd denken uit het verleden. Seizoen ‘98 – ‘99. John van de Sande stond toen op doel bij S.K.N.W.K. 1 .Hij noemde zichzelf: De Panter. Hij liep een schouderblessure op en ik meen Jacky (Jack de Bruine) ging op goal. Uitslag zeg ik maar niet……..

Andere geuzennamen van keepers waren Deli, Richard Dalebout, die keepte voor het Leon Quik tijdperk (afwisselend?). In een onderbreking in dat Quik-tijdperk had je nog Pascal Dalebout, die Shampoo werd genoemd. Met hem heb ik nog op een politiebureau in Bergen op Zoom gezeten.

Koen de Jonge noemde men ook KdJ.  Koen speelt nu in Vlaanderen in de KSBC competitie. KSBC staat voor Kortrijkse Schepen Bijttebier Cup bij de Blue Boys. En in een ver verleden had je Hans Stoutjesdijk die als geuzennaam Keu had.

En als slot: er had zich ooit een keeper aangemeld bij SKNWK, maar die heeft nooit een minuut gekeept (hij staat overigens wel afgebeeld in de eerste en enige presentatiegids van S.K.N.W.K. (red.))

Hans Stoutjesdijk (alias Keu)