Bruse Boys wint oefenduel van S.K.N.W.K. (wedstrijdverslag v.v. Bruse Boys)

Ondanks de sneeuwval en de (lichte) vorst kon er op het kunstgrasveld toch een oefenwedstrijd afgewerkt worden. Bruse boys nam het op tegen derdeklasser SKNWK. Bru kwam aan de leiding door middel van een strafschop na een overtreding op Yarick Dorst in de beruchte “zestien”. Yarick zelf schoot de penalty onberispelijk binnen. Bruse boys had een veldoverwicht en het meeste balbezit, maar de mannen van Perry Snoep waren levensgevaarlijk in de tegenaanval.

Maar liefst drie keer dook een Nieuwerkerker alleen op voor Mark Giljam, maar evenzoveel keer redde Mark. Toch verdubbelde Bru de voorsprong, het was Domenique van den Berge die na een goed uitgespeelde aanval de bal knap binnen schoot. Na de rust waren er aan Bruse kant de nodige wissels, maar wat bij de NS wel eens gebeurd bleek dit bij Bru niet aan de hand, de wissels bleken niet bevroren. Want vlak na rust werd het al 3-0 toen Yarick, na een goede voorzet van de ingevallen Lionel van Strien en een fout van de verder prima keepende SKNWK doelman Mike Bakker, van dichtbij binnentikte. Toch kreeg SKNWK de verdiende treffer, na een knappe solo was het Remco van den Berge die prima afrondde en invaller-doelman Jarno Kloet geen kans gaf. Met Remco van den Berge is overigens de beste man van de tweede helft genoemd.

Hierna kansen over en weer, vooral SKNWK kreeg nog een paar riante mogelijkheden, maar Jarno deed het uitstekend in het Bruse doel. Bru bleek opnieuw effectiever toen Yarick zijn derde treffer van de middag maakte. En bij het scheiden van de markt bracht Dylan Adelaar de wat geflatteerde eindstand op het bord. Maar de score was slechts bijzaak, belangrijker was dat beide teams toch nog in aktie konden komen.

Hopelijk is er volgende week weer te genieten van competitievoetbal. Dan staat voor Bruse boys de uitwedstrijd tegen SSV’65 uit Goes op het programma. Een bijzondere wedstrijd voor Marco Groeneveld dus, omdat hij jarenlang trainer was van SSV’65. Aanvang 14.30 uur