Wedstrijdverslag W.H.S. van wedstrijd W.H.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 (van zaterdag 18 feb. 2017)

Bron: www.wijhoudenstand.nl

De eerste kans op de Waaje was voor Arvin de Witte die de bal op het beslissende moment niet juist wist te raken. In de achtste minuut lukte dat wel, maar de keeper verwerkte zijn inzet tot hoekschop. SKNWK nam na tien minuten de leiding, na een aarzelend optredende Setallandse verdediging. Het schot werd onderweg van richting veranderd, zodat doelman Armando de Witte kansloos was: 0 -1. De ploeg van oud-WHS-er Perry Snoep’ kroop, daarna nog dieper weg in de verdediging.

De thuis was lang niet bij machte om de opening te vinden, ook al omdat voorin Sander van ’t Hof als aanspeelpunt ontbrak. Van ’t Hof verblijft vanwege een stage enkele weken in het buitenland. Pas kort voor de pauze kwamen de groenwitten langszij. Linkerspits Peter Hage, aangespeeld door Arvin de Witte, gaf laag voor en bij de tweede paal stond Quinten Weijler op de juiste plek: 1 –

De controlerende middenvelder Joost van Dijke keerde na de thee niet terug. Leroy Hage loste hem af. Na een uur spelen maakte linksback Jeremey Potappel plaats voor Kevin Schaegen. SKNWK koesterde het punt en hield het spel gesloten. “Dan weet je dat het een lastige middag wordt”, zei WHS-coach Edwin Kriens. Ook het veld was slecht, dat is altijd in het nadeel van de ploeg die wil voetballen. Ronald van de Repe probeerde het tevergeefs met een schot vanuit de tweede lijn en een doelpoging van Arvin de Witte werd gered. Robin van Dijke, vaak nog een breekijzer bij spelhervattingen, moest halverwege het tweede bedrijf ook de handdoek in de ring werpen. Niels Westdorp viel in. WHS bleef aanvallend onmachtig, ondanks het veldoverwicht. In de slotfase kropen de bezoekers door het oog van de naald toen de doelman een bal tussen zijn voeten liet glippen, die maar net naast ging. Kriens, die nog tot de orde werd geroepen door scheidsrechter W. van Vreeswijk wegens het niet optreden tegen overtredingen, miste de echte bezieling bij zijn team. Tegen koploper Zwaluwe was die wel aanwezig, zodat nipt met een strafschop werd verloren. Volgens de WHS trainer komt het gebrek aan motivatie deels door de competitieopzet met slecht twee periodetitels. “Kampioen worden we niet en we zijn veilig, je mist een doel om voor te spelen.