Feest op sportpark ‘Het Springer’ na terechte overwinning S.K.N.W.K. 1 op Olympia ’60 1

Voorafgaande de wedstrijd wist S.K.N.W.K. dat het niet gemakkelijk zou worden op het eigen sportpark ‘Het Springer’ tegen de ploeg uit Dongen.

Dat het echter zo mooi zou worden had niemand bedacht…

Trainer Perry Snoep had heel wat te puzzelen met de vele afwezigen iv.m. blessures, schorsingen en wintersport. Echter uiteraard gewoon 11 spelers. Doelman Mike Bakker toch op doel nadat hij donderdag de training nog vroegtijdig moest staken met een rugblessure. Centraal achterin het duo René Verschoor en Martijn Rentier. Op de back Steven Padmos en Stefan Vermeer. Controlerend op het middenveld Robert Padmos en Mark Bleiji. Remco v/d Berge ervoor. Aan de zijkanten Machiel Schot en Niels Gunst. En in de spits Wilco de Valk. Met een fantastische inzet deze middag velden zij het vonnis over Olympia ’60 (met overigens ook nog invalbeurten voor Jelle Kastelein en Justin de Bruine).

S.K.N.W.K. is na de wintersport inmiddels bezig aan een goede serie. Nadat de hervatting nog onnodig werd verloren van Rillandia hebben ze uit de laatste 3 duels maar liefst 7 punten behaald. Gewonnen werd er van V.V.C. ’68. Gelijkgespeeld tegen W.H.S. 1 en dan nu dus weer een overwinning op Olympia ’60.

Het hoofdveld op sportpark ‘Het Springer’ is heel slecht op dit moment. Als je dit vergelijkt met hoe het voor de winterstop was, kan je het bijna niet geloven dat het toen echt een biljartlaken leek. Echter moet je het doen met de omstandigheden zoals ze zijn. Daar zul je je dan tegen moeten wapenen.

S.K.N.W.K. wist nog uit de heenwedstrijd (die overigens met 2-4 werd gewonnen door de blauw/zwarten) dat Olympia ’60 de betere ploeg zou zijn. Dus geconcentreerd verdedigen en met een paar vlijmscherpe counters hopen er zelf goed uit te komen en te scoren. Dat was de opdracht deze middag.

Het spelbeeld was dan ook vrij duidelijk. Maar de 11 van Perry Snoep hadden goed in de oren geknoopt wat de afspraken waren. Er werd heel scherp verdedigd en geen kansen weg gegeven.

De eerste beste kans was voor de thuisploeg, maar de doelman van Olympia wist zijn doel schoon te houden. Olympia probeerde het spel te maken, maar S.K.N.W.K. gaf geen krimp en verdedigde prima.

Alle respect voor de mannen van Perry Snoep. Als het voetballend niet lukt en de tegenstander is in principe de betere ploeg zul je inzet en strijd moeten tonen. Dat gebeurde dan ook. Waar S.K.N.W.K. hard en fair verdedigde mocht Olympia van geluk spreken toen Remco v/d Berge weer eens een paar mensen voorbij liep en duidelijk werd nagetrapt. Toen de aanval eenmaal over was kreeg de speler van Olympia ‘slechts’ geel (en dat had zomaar een andere kleur kunnen zijn). Overigens blesseerde de Olympia speler zich zelf bij deze aktie. Hij zou in de rust dan ook achterblijven in de kleedkamer.

Even dacht Olympia te hebben gescoord. Maar scheidsrechter De Zwarte had al lang gefloten voor een duidelijke duwfout en was dit zeer terecht geen treffer.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. hield de gelederen gesloten en Olympia ’60 leek steeds machtelozer. Een vrije trap was een prooi voor doelman Mike Bakker die opnieuw een puike wedstrijd stond te keepen.

Spits Nick van Wanrooij van Olympia ’60, een begenadigd voetballer, kwam er deze middag eigenlijk niet aan te pas. Voorstopper Martijn Rentier beet zich vast in zijn directe tegenstander en gaf hem geen centimeter ruimte (overigens is Martijn vorig jaar gelukkig getrouwd 😉 )

Sorry voor de irritatie, maar we hadden ons echt verheugd op een leuke wedstrijd, maar helaas bleek Olympia ’60 niet bij machte om te gaan met de omstandigheden en konden ze het S.K.N.W.K. niet heel lastig maken. De rood/witten speelden duidelijk te slap en hadden geen antwoord op de strijd die de thuisploeg aan de dag wist te leggen deze middag……

Robert Padmos, deze middag spelend als controleur, wist op de eigen achterlijn de bal te veroveren van zijn directe tegenstander. Hierna begon hij aan een indrukwekkende solo. Hij passeerde maar liefst 6 Olympia ’60-spelers alsof ze er niet stonden. Hierna gaf hij een sublieme pass op de diepgaande Remco v/d Berge. Deze behield het overzicht en gaf de bal breed op de meegelopen Machiel Schot. Hij schoot snoeihard de 1-0 tegen de touwen. Wat een ontlading !!

Echter 3 minuten later stond het al weer 1-1. Met een beetje fortuin kwam Olympia ’60 langszij. De inzet werd namelijk eerst nog gestopt door Bakker, maar in de rebound was er geen houden meer aan.

Even leek het er toen op dat Olympia ’60 iets van hun ‘klasse’ ging tonen en S.K.N.W.K. mocht van geluk spreken dat een snoeihard schot via de binnenkant van de paal terug het veld in kwam en de stand dus 1-1 bleef.

Zo’n 8 minuten voor het eind van de wedstrijd kwam S.K.N.W.K. opnieuw op voorsprong. Het was Robert Padmos met de prima assist op de inmiddels 42-jarige Wilco de Valk (normaal gesproken spelend voor S.K.N.W.K. 4, maar deze middag weer eens in de spits bij het 1e). Hij kon alleen op de doelman af en scoorde zoals we van hem gewend zijn schitterend in de verre hoek !!

Hopelijk is deze serie voor S.K.N.W.K. de aanzet om het 3e klasse schap veilig te kunnen stellen, want met een complete selectie en met elke week deze inzet en klasse zou het zonde zijn als ze na één jaar al weer terug zouden moeten naar de 4e klasse.

Volgende week speelt S.K.N.W.K. een thuiswedstrijd tegen De Fendert. Met dezelfde inzet en strijd als de afgelopen weken zal er dan opnieuw moeten worden gespeeld. En dan kan er veel zo bleek dit weekend maar weer eens !!


Voor Olympia ’60 staat de uitwedstrijd tegen Kogelvangers op het programma. We wensen ze veel succes. En een kleine tip van onze kant: Deze ploeg staat nog lager dan S.K.N.W.K., dus bereid je goed voor……

Feest dus op ‘Het Springer’. Een complimenten nogmaals aan de thuisploeg. Echter iedereen speelde werkelijk fantastisch. Naar vermogen én met 100% inzet. Als dit elke week kan worden getoond, dan komen er nog een paar mooie voetbalweekenden aan !!

Stand S.K.N.W.K. 1

Team Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Voor Tegen
1 Zwaluwe 1 16 12 0 4 36 34 13
2 Tholense Boys 1 16 10 3 3 33 33 13
3 DHV 1 15 8 3 4 27 44 22
4 Duiveland 1 14 8 2 4 26 33 23
5 WHS 1 15 7 4 4 25 26 17
6 DIA 1 15 6 4 5 22 24 21
7 Olympia’60 1 15 7 1 7 22 24 28
8 De Fendert 1 15 5 3 7 18 18 26
9 NOAD’67 1 14 5 2 7 17 18 29
10 Rillandia 1 16 5 2 9 17 24 46
11 SKNWK 1 16 5 1 10 16 27 37
12 Kogelvangers 1 15 4 1 10 13 18 36
13 VVC’68 1 14 1 4 9 7 19 31

1 reactie op "Feest op sportpark ‘Het Springer’ na terechte overwinning S.K.N.W.K. 1 op Olympia ’60 1"

  1. Dank zij Wilco de Valk hebben ze deze wedstrijd gewonnen.De eerste helft was SKNWK de bovenliggende ploeg. Maar die kleine rechtsbuiten van Olympia probeerde roet in het eten te gooien.Maar die hebben we vier keer gezien en daarna niet meer.SKNWK wilde wel tot in het strafschop gebied met enkele schoten op doel maar dat stelde niets voor.Dat was het verloop van de eerste helft.Na de thee nam SKNWK geleidelijk het heft weer in handen.In de 70ste minuut ging Remco v/d Berge ver door om de bal op het laatste moment voor te leggen,en daar was Machiel Schot om het karwei af te maken 1-0.Maar niet lang daarna werd het 1-1 een frommel goal.Toen brak het laatste kwartier aan.Wilco kreeg de bal aangespeeld door Robert Padmos.En met een hele lange ren en twee belagers van zich af te schudden liet hij de bal in de linker hoek verdwijnen 2-1.En toen was het langs de lijn een hoera stemming.Maar ze zijn nog niet in veilige haven.Ik vroeg aan Wilco.Volgende week weer thuis met jou er bij.Het antwoord was ik niet.Nu wacht de Fendert uit Fijnaart.Dat kan ook weer een spannende partij worden.Mijn petje af voor dit elftal.

Reacties gesloten.