S.K.N.W.K. 1 weet ook De Fendert 1 te verslaan

Na de prachtige overwinning van vorige week op Olympia ’60 stond er dit weekend opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was deze keer De Fendert uit Fijnaart. Bij winst zou S.K.N.W.K. over deze ploeg heen wippen. Dus was het andermaal een zeer belangrijke wedstrijd voor de blauw/zwarten in strijd tegen degradatie.

Echter dit bleek nog niet op het veld, want vanaf minuut 1 nam De Fendert het heft in handen en kon het vrijuit combineren naar het S.K.N.W.K. doel. Vrijwel overal waren de Nieuwerkerkers te laat in hun duel en dan krijg je het gegarandeerd moeilijk. De inzet en beleving van vorige week was totaal niet aanwezig en het was dus eigenlijk een beetje wachten op de 0-1.

Echt grote kansen kregen de bezoekers overigens niet, maar een kwartier voor rust ging het toch mis. René Verschoor, die overigens een solide partij speelde, gleed weg en de spits van De Fendert kon ongehinderd de prima keepende Mike Bakker van dichtbij passeren, 0-1. Tot de rust bleef het bij S.K.N.W.K. ver onder de maat en gingen de bezoekers dus verdiend met 0-1 de rust in.

De tweede helft was net bezig toen Remco v/d Berge met een steekpass Stefan Vermeer alleen voor de keeper zette. Helaas kreeg Vermeer de bal niet langs de keeper. Dit was wel de aanzet naar een veel betere 2e helft, want zachtjes aan begon het bij S.K.N.W.K. beter te lopen. Op het middenveld wonnen de jeugdige Mark Bleiji en Julian van Nieuwenhuize hun duels en ook achterin werd er veel scherper verdedigd dan voor de rust.

De prima ingevallen Steven Padmos (hij verving de licht geblesseerd geraakte Niels Gunst) wist de gevaarlijke linksbuiten van De Fendert prima aan banden te leggen. En ook de beleving kwam weer helemaal terug in de ploeg. De gasten moesten steeds verder achteruit en het dus eigenlijk een kwestie van tijd tot de gelijkmaker viel.

Eerst stuitte opnieuw Stefan Vermeer weer op de goed uitgekomen doelman, maar even later was het wel raak. Julian van Nieuwenhuize slingerde de bal voor het doel. Stefan Vermeer wist de bal over de uitgekomen doelman te koppen, maar zijn inzet belandde op de paal. Gelukkig was verdediger Remon de Jonge attent en wist de bal in de rebound binnen te schieten, 1-1.

Het laatste kwartier ging de thuisploeg op jacht naar de overwinning, want met 1 punt schiet je eigenlijk (te) weinig op. Remco v/d Berge was even later dichtbij de 2-1 toen hij van rechts naar binnen kwam en uithaalde. Helaas verdween de bal miraculeus via een rug naast het doel. De Fendert probeerde er nog wel uit te komen, maar dat lukte eigenlijk helemaal niet meer.

Vijf minuten voor tijd viel hij dan toch (en op basis van de 2e helft was dit ook terecht)!! Een pass van Robert Padmos op Remco v/d Berge leek te hard. De doelman van De Fendert wilde de bal wegschieten, maar raakte de bal totaal verkeerd. Remco kreeg de bal zodoende voor zijn voeten en kon kalm de bal
aannemen en binnentikken, 2-1. Wat een ontlading weer op het bijna uitverkochte ‘Het Springer’.

De laatste minuten gebeurde er weinig meer en zo kon S.K.N.W.K. weer 3 punten bijschrijven en op de ranglijst voorbij Rillandia en De Fendert klimmen. De eerste helft was zeer matig van S.K.N.W.K.-zijde, maar de tweede helft toonden de jongens toch weer karakter en wisten ze de achterstand om te draaien. Hulde !!

A.s. zaterdag week zal vanaf het begin de beuk er in moeten in de derby tegen buurman Duiveland anders wordt het weer een moeilijke middag. Hopelijk gaan er vele supporters mee naar Oosterland om deze derby bij te wonen. En wie weet dan weer een leuke dag voor alles wat S.K.N.W.K. lief heeft.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 weet ook De Fendert 1 te verslaan"

1. Het gebeurde opnieuw dat SKNWK,maar nu met een achterstand van 0-1 deze wedstrijd wisten te winnen.Ook weer met invallers,die aardig hun best deden op dit onzalige veld.Ook die nieuwe wethouder is geen sportman.Jammer dat Rene moest vallen,maar ja dat heb je op zulke velden.Overigens deze ploeg heeft ook weer verdiend gewonnen.Dat zal de komende Zaterdag wel eens anders kunnen wezen.Alhoewel kampt Duiveland ook met personeels broblemen.Maar ik denk niet dat het spannend zal worden.De thuis wedstrijd verloor SKNWK maar nipt met 2-3 dus je weet maar nooit.Nu jongens wie dat dan ook mogen zijn van SKNWK veeeeeeeeeel succes.