Tikjes voor Duiveland en SKNWK

Logo Wereldregio

Duiveland en SKNWK hebben in de derde klasse B averij opgelopen voor respectievelijk de strijd om de titel en voor direct lijfsbehoud.

WHS, de trainer van Edwin Kriens uit Renesse, pijnigde in St. Annaland de formatie van coach Anne Smit met 3-0. Door deze nederlaag
is het gat met koploper Zwaluwe en Tholense Boys uitgegroeid tot twaalf punten, maar hebben de Oosterlanders nog altijd twee wedstrijden minder gespeeld. Tevens staan er nog duels tegen de twee lijstaanvoerders op het programma.
S

KNWK-trainer Perry Snoep sprak van een onterechte nederlaag die zijn ploeg toch weer richting nacompetitie voor lijfsbehoud kan sturen. ,,In de eerste helft hebben we het laten liggen”, vond de Bruse coach. Na de snelle 0-1 van Noad’67 speelde de thuisploeg een redelijke eerste helft met vier te maken kansen. Vijf minuten voor rust kreeg SKNWK’er René Verschoot direct rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Een buitenspeldoelpunt bracht Noad’67 na rust op 0-2. Na de 1-2 van Robbert Padmos (foto) probeerde SKNWK nog van alles maar werd het uit een counter 1-3. Vanwege een blessure bij SKNWK moest de ploeg de laatste tien minuten met negen man verder.

Dat MZC’11 zaterdag tegen Zuidland weer verloor, was niet opmerkelijk meer. Dat gold wel voor de man in het doel: Jaco van der Schee. Hij verving Jurgen Schoenmakers die deze week op de training zijn vinger heeft gebroken. Ook de komende drie weken staat de oud-Zierikzee-doelman tussen palen en lat omdat de Niels Zoutewelle, de andere doelman van MZC’11, evenmin in actie kan komen. Van der Schee kwam voor het laatst in competitieverband in actie voor Kloetinge tijdens het seizoen 2014/2015. Hier keepte hij tien seizoenen.

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Eerste klasse C:
Zuidland-MZC’11 2-0

Tweede klasse E:
Bruse Boys-Zaamslag 2-1 (1-0 e.d. Zaamslag, 2-0 Dennis Hoep, 2-1 e.d. Mark Giljam)

Derde klasse B:
SKNWK-Noad’67 1-3 (1-2 Robbert Padmos)

WHS-Duiveland 3-0

Vierde klasse A:
Spui-FC De Westhoek 0-3 (0-1 en 0-2 Jelle Boogerd, 0-3 Kevin Veerhoek)

Vierde klasse B:
Vosmeer-WIK’57 1-4 (0-1 Remco Theunisse, 0-2 Harmen van den Bok, 0-3 Remon den Boer, 1-4 Dickenson Eekman)

ZSC’62-Stavenisse 5-3 (1-0 en 2-1 Robin Provoost, 3-2 Jos Erades, 4-2 Robin Provoost, 5-2 Nicky van der Velden)