S.K.N.W.K. 1 valt in herhaling en verliest thuis van N.O.A.D. ’67 1

Dit weekend stond voor S.K.N.W.K. de belangrijke wedstrijd op het programma tegen N.O.A.D. ’67 uit Sint Philipsland. Na de teleurstellende nederlaag bij Duiveland hadden de blauw/zwarten weer wat recht te zetten. Maar net zoals vorige week startte S.K.N.W.K. weer niet scherp aan de wedstrijd, want binnen een paar minuten was het alweer 0-1. Doelman Mike Bakker redde eerst nog op een hard schot, maar in de rebound kon de bal ongehinderd langs de S.K.N.W.K.-goalie worden geschoten.

Ineens was S.K.N.W.K. wakker (jammer dat daar dan eerst weer een tegentreffer voor nodig is) en werd er stevig aangezet voor een offensief. Wat er voor rust allemaal aan kansen en mogelijkheden om zeep werden geholpen, was bijna niet bij te houden.

Een prima bal van Robert Padmos op Stefan Vermeer, maar die schoot vrij voor doel de bal tegen de keeper. En even later stuitte dezelfde Vermeer weer op de keeper die uitgroeide als absolute uitblinker. Kopballen van Remon de Jonge uit gevaarlijke corners verdwenen net naast of werden van de doellijn gehaald. Een steekbal van Remco v/d Berge op Robert Padmos, maar ook hij kon de bal niet langs de doelman krijgen.

Een prachtige solo van Remco v/d Berge besloot hij met een schot dat net naast het doel verdween en ook Machiel Schot kreeg de bal van dichtbij niet voorbij de keeper. Tsja en wat gebeurt er dan…..!? Eén keer kwam N.O.A.D. er uit in een counter en René Verschoor moest met de handen de spits van N.O.A.D. ten val brengen. Ondanks dat er nog twee verdedigers in lijn van Verschoor liepen, besloot de scheidsrechter rood te trekken. En dat een halve minuut voor rust. Een ongeloofelijk scenario. Met 0-1 achter, een containerschip aan kansen en nog een rode kaart net voor rust.

De tweede helft besloten met wat wijzigingen en een driemans verdediging de strijd weer aan te gaan, maar het geloof en de daadkracht waren ineens verdwenen. N.O.A.D. ’67 hield nu gemakkelijk stand en kwam na twintig minuten op 0-2. De spits van N.O.A.D. kon ruim in buitenspelpositie doorgaan en simpel scoren. Grensrechter Ard Boogert bleef zeer terecht met de vlag omhoog staan, maar de scheids weigerde het doelpunt af te keuren. Een hele vreemde beslissing van de scheidsrechter die in de gehele wedstrijd zijn assistenten blijkbaar niet vertrouwde zonder enkele reden.

Vijf minuten later draaide Robert Padmos een corner in één keer in het doel en leek de spanning weer terug. Maar de thuisploeg kon het goede geloof niet meer vinden en na een goeie aanval besliste N.O.A.D. het duel.

De net voor rust geblesseerd geraakte Remco v/d Berge verliet ook nog het veld en zo stonden de Nieuwerkerkers het laatste kwartier ook nog eens met negen man. N.O.A.D. vond het ook wel goed en er gebeurde eigenlijk niks meer.

De zoveelste onnodige nederlaag voor S.K.N.W.K. dit seizoen. Bij dit spelletje (voetbal dus) moet de bal tegen het net (of in ieder geval over de doellijn), maar dat is eigenlijk het hele seizoen al het manco.

A.s. zaterdag, 1 april 2017, mogen we naar koploper Tholense Boys. Wie weet kan er daar gestunt worden!? Aftrap is overigens pas om 15:00 uur.