Zeer zwakke 2e helft nekt S.K.N.W.K. 1 tegen koploper Tholense Boys 1

Dit weekend stond voor S.K.N.W.K. 1 de zware uitwedstrijd op het programma tegen koploper Tholense Boys 1. In de voorbespreking werden duidelijk de taken uitgelegd aan de spelers en dan maar eens kijken wat daar van terecht zou komen. In de eerste helft had S.K.N.W.K. 1 zijn zaakjes prima voor elkaar. Tholen had veel moeite met de strijdwijze van de Nieuwerkerkers en kon in het eerste half uur niet gevaarlijk worden. S.K.N.W.K. kwam zelfs na 20 minuten op voorsprong nadat een verre trap van doelman Mike Bakker door een verdediger van de thuisploeg werd teruggespeeld op zijn keeper. Maar die was ver uit zijn doel gekomen en zag zodoende de bal in het net verdwijnen 0-1.

Tholense Boys ging nog meer vooruit spelen en het was bijzonder jammer dat S.K.N.W.K. de mogelijkheden die het kreeg in de counter niet goed uitspeelde, want de 0-2 hing meer in de lucht dan de gelijkmaker. Toch was het de thuisclub die uit het niets op gelijke hoogte kwam nadat een indraaiende voorzet bij de tweede paal werd ingetikt, 1-1.

Nog voor rust kwam Tholense Boys ook nog op voorsprong dankzij een blunder van de scheidsrechter die een zuivere handsbal van een aanvaller van de geel/zwarten over het hoofd zag en uit de voorzet werd de 2-1 gescoord. Ruststand dus 2-1. Onterecht, maar het stond wel op het bord.

Na de rust kwam A-junior Toby de Bruine in het veld voor de weer geblesseerde Remco van den Berge die voor rust in botsing kwam met een tegenstander en met een pijnlijke knieblessure het veld moest verlaten. Zo’n 10 minuten in de 2e helft kwam ‘Tholen’ op 3-1 na een goeie actie van de rechterspits.

Daarna was S.K.N.W.K. de draad kwijt en werd er overal veel ruimte weggegeven. Simpel liep Tholense Boys zelfs nog uit naar een voor S.K.N.W.K. ontluisterende 6-1 winst.

Een wedstrijd van S.K.N.W.K. met twee gezichten. De eerste helft was echt prima, met helaas toch een ongelukkige achterstand net voor rust. In de tweede helft was het duidelijk dat ze het vooral mentaal af lieten weten. Lichtpuntje was het zeer verdienstelijke spel van S.K.N.W.K. JO19-1 speler Mark Bleiji die de gehele wedstrijd met enorme inzet bleef gaan en wél duidelijk maakte dat de blauw/zwarten het van inzet moet hebben om in deze klasse te blijven.

Hopelijk heeft iedereen in de ploeg door dat de punten niet vanzelf komen en er keihard gewerkt zal moeten worden om tot goeie resultaten te komen. Volgende week komt de andere koploper, Zwaluwe, naar Nieuwerkerk. En met de juiste instelling en vechtersmentaliteit is S.K.N.W.K. zeker niet kansloos!