S.K.N.W.K. 1 loopt weer flinke deuk op in strijd tegen degradatie

Vandaag, zaterdag 22 april 2017, de zeer belangrijke wedstrijd op het programma tegen naaste concurrent Kogelvangers 1. Bij winst zou S.K.N.W.K. bijzonder goeie zaken doen in strijd tegen degradatie. Op een aantal vaste blessuregevallen na was S.K.N.W.K. verder volledig om de strijd aan te gaan met de ploeg uit Willemstad.

De eerste minuten van de wedstrijd was het S.K.N.W.K. dat gelijk de aanval zocht en de thuisclub probeerde vast te zetten. Dat ging prima, maar de eerste de beste aanval van de thuisclub was gelijk raak. Een fout in de defensie van de blauw/zwarten werd door spits Van der Giessen genadeloos afgestraft, 1-0.

S.K.N.W.K. probeerde zich te herstellen van deze klap, maar een aantal minuten later viel René Verschoor zeer ongelukkig met zijn arm op de bal. De scheidsrechter zag er een strafschop en een gele kaart in voor Verschoor. Een penalty ok, maar dan ook nog een gele kaart sloeg eigenlijk nergens op. De strafschop werd door opnieuw Van der Giessen onberispelijk ingeschoten. En zo keek S.K.N.W.K> binnen het kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan.

Dit was zichtbaar een grote klap voor de Nieuwerkerkers die ze in het vervolg van de wedstrijd niet meer te boven kwamen. Tot de rust had Kogelvangers diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar daar slaagden ze niet in.

In de tweede helft wat omzettingen en het leek erop dat S.K.N.W.K. toch wat beter in de wedstrijd kwam. De druk werd opgevoerd zonder dat daarbij overigens hele grote kansen werden gecreëerd. René Verschoor kreeg nog een kleine kopkans en Robert Padmos kon van een meter of 12 het doel ook niet vinden.

Helaas raakt aan de andere kant onze eigen doelman Mike Bakker flink geblesseerd na een onnodige actie van de spits van Kogelvangers. Mike moest het veld verlaten en Ali Zaman nam zijn plaats in het doel over. Mike moest zelfs een bezoekje brengen aan de Huisartsenpost en bleek later een kneuzing te hebben in zijn borst. Hij is hierdoor zeer waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Ali Zaman wist even later een schot van buiten de zestien prachtig te keren en even later redde hij ook een 1 op 1 situatie. In de laatste minuut wist Kogelvangers uit een counter nog de 3-0 te maken… Een zeer flinke nederlaag voor S.K.N.W.K. in deze belangrijke wedstrijd.

Gelukkig bleef ook rode lantaarndrager V.V.C. ’68 1 zonder punten (na een voorsprong in de rust bij Olympia ’60 1) zodat directe degradatie (nog) niet dichterbij kwam. Wel zullen de kopjes de komende weken de goeie kant op moeten wijzen om V.V.C. ’68 ook daadwerkelijk voor te blijven. Dat zal over veertien dagen moeten blijken tegen D.I.A. uit Teteringen.

Aankomende zaterdag is S.K.N.W.K. vrij (competitie bestaat uit 13 ploegen en dus zijn de Nieuwerkerkers de 13e ploeg) en heeft het tijd om zich te herpakken en er alles aan gaat doen om dit seizoen goed af te gaan sluiten, want de plek waar het nu staat is gezien het hele seizoen totaal onnodig, maar helaas wel de realiteit.