DHV: Slechte generale voor begin promotie wedstrijden

Zat. 13 mei speelde DHV een slechte wedstrijd maar won uiteindelijk van een hardwerkend SKNWK met 3-0. Door deze uitslag degradeert de ploeg uit Nieuwerkerk naar de 4e klasse.

In de 1e helft ontstonden er nauwelijks echte kansen voor het doel van SKNWK. Aanvallend ontbrak er veel bij DHV en bleef de fysiek sterke achterhoede van SKNWK eenvoudig overeind. SKNWK moest winnen en nam ook geregeld het initiatief naar voren maar het kon net als DHV ook geen potten breken. De 0-0 ruststand was een juiste afspiegeling van de krachtverhoudingen.

Na de rust werd Jordi Lokers, hersteld van een spierblessure, preventief vervangen door Mohsin Eddahchouri.  DHV kwam nu wat vaker gevaarlijk voor het doel van SKNWK. Ook Elias Mourigh, die in de 1e helft weinig kon uitrichten door het povere aanvalsspel , werd nu beter aangespeeld en kon hij met zijn snelheid voor meer gevaar zorgen. In de 65e min. kon Elias Thomas van der Wal bedienen die de 1-0 liet aantekenen. Daarna was het Paul Eland die Wilco de Valk van scoren kon afhouden. In de laatste fase van de wedstrijd kon DHV eenvoudig uitlopen naar 3-0 door doelpunten van Elias en Léon Hollemans. Het lot van SKNWK werd hiermee bezegeld.

Met het bereiken van de nacompetitie ontvangt DHV a.s. zat. thuis RCS uit Oost-Souburgh. RCS heeft 85 jaar op zondag gevoetbald en is in het seizoen 2015/2016 naar het zaterdag voetbal overgestapt.

Het 1e jaar in de 4e klasse werd afgesloten met het kampioenschap en met 139 doelpunten bleek het veel te sterk in deze klasse. Dit seizoen uitkomend in de Zeeuwse 3e klasse A scoorde het opnieuw 105 doelpunten, kreeg het 34 doelpunten tegen in 26 wedstrijden en eindigde het op de 2e plaats achter kampioen Arnemuiden. DHV krijgt aldus te maken met een technisch goed voetballende tegenstander die zo snel mogelijk als nog via de nacompetitie wil promoveren naar de 2e klasse.

RCS heeft een hecht team van jonge gasten waar ooit op 16 jarige leeftijd de carrière van Danny Blind begon. Ook de tweeling Gerard en Dennis de Nooijer die in de negentiger jaren uitkwamen voor o.m. Sparta, kwamen uit de stal van RCS. RCS is nog steeds een grote club met een mooie historie.

DHV verblijft sinds 2011 in de 3e klasse en heeft in 6 seizoenen 5x een nacompetitie plaats bereikt.

In het seizoen 2014/2015 wist het via de nacompetitie tegen IFC  de 3e klas te overleven.

Nu bereikt het voor de 4e keer de nacompetitie voor promotie. Helaas gingen eerdere ontmoetingen met Heinkenszand, de Fendert en vorig seizoen Yerseke, verloren. Met de opgedane ervaring en indien de ploeg in staat is om te laten zien waartoe het werkelijk in staat is, zou het tegen deze sterke Zeeuwse tegenstander in een 2-luik kunnen verrassen. Eerst a.s. zaterdag thuis en een week later de return in Oost-Souburgh. Succes mannen!