Ook 16e editie Joachim Glerum Jeugdtoernooi was weer zeer geslaagde editie

Gisteren, zaterdag 20 mei 2017, werd alweer voor de 16e keer ons eigen jeugdtoernooi, het Joachim Glerum Jeugdtoernooi, gehouden. En ook nu werd het weer een fantastisch toernooi mede dankzij de prima weersomstandigheden. ’s Ochtends om 09.15 uur trapten de JO9- teams af. Hier speelden 8 teams in 2 poules van 4. Rond het klokje van 11:30 uur was bekend wie de winnaars waren in de beide poules.

Uiteraard was er ook weer de welbekende penaltybokaal. Hier was een gelijke stand waardoor De Jonge Spartaan JO9-1 en Brouwershaven JO9-1 moesten kampen. Uiteindelijk bleek De Jonge Spartaan JO9-1 de betere en wonnen zij dus de penaltybokaal. Uiteraard was er voor alle deelnemende teams een prachtige beker.

Voor de organisatie was het toen snel eten en alles opruimen en in gereedheid brengen voor de middag. Nu was het de beurt aan de JO11-teams. Hier wat meer deelnemende teams waardoor er nu 3 poules van 4 teams waren. Rond 15:10 uur konden hier de eindstanden worden opgemaakt zodat om 15:30 uur de prijsuitreiking kon worden gedaan.

Overigens ook hier een gelijke stand bij de penalties en wel van drie teams. Hier hadden Duiveland JO11-1, O.F.B. JO11-1 en De Jonge Spartaan JO11-2 bij de reguliere strafschoppen allen 5x gescoord. Ook hier dus nog een strijd om de bokaal op het grote doel op het hoofdveld. Uiteindelijk ging de beker mee naar Ooltgensplaat, want O.F.B. JO11-1 was hier de sterkste.

De prijsuitreiking werd ’s morgen bij de JO9-pupillen gedaan door ons ere-lid Huib de Valk. Bij de JO11-pupillen werden de bekers ’s middags uitgereikt door één van de organisatoren van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi, Rob v/d Sleen.

De organisatie kijkt weer terug op een fantastisch geslaagd toernooi. Dit kan nooit zonder de vele vrijwilligers. Dus bedankt: organisatie, scheidsrechters, keepers, barcommissie, leiders, uiteraard de sponsors en iedereen die we dan nog vergeten zijn. Speciaal dank aan André Slootmaaker (Theetuin de Stokroos) voor het beschikbaar stellen van de kar die ook dit jaar weer kon dienen als toernooisecretariaat. We hopen ook volgend jaar weer op jullie steun.

Foto’s van de 16e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi staan in het Fotoboek elders op deze site.