S.K.N.W.K. 1 wint 2e bekerduel in Aardenburg met 1-3

S.K.N.W.K. 1 wist gisteren, zaterdag 16 september 2017, in Aardenburg de 2e bekerwedstrijd in winst om te zetten. Het werd uiteindelijk 1-3. Het eerste bekerduel werd twee weken geleden zeer onnodig met 4-3 verloren in Sint-Maartensdijk tegen Smerdiek 1. Overigens was de voorbereiding op de bekerwedstrijd gisteren  verre van optimaal. Vorige week zaterdag werd het bekerduel tegen Philipinne afgelast. Dinsdag werd nog een prima oefenduel gespeeld tegen Bevelanders 1 (1-3 winst) en donderdag kon niet worden getraind op ‘Het Springer’ dus volgde er een alternatieve training bij onze eigen hoofdsponsor Sportworxs.

Ook moeten we concluderen dat de selectie (en dat met een week voor de start van de competitie) zeker nog niet compleet is. Door diverse oorzaken misten gisteren bijvoorbeeld nog al wat spelers. Hieronder een opsomming van namen uit de 1e selectie die gisteren niet mee hebben gespeeld: Remon de Jonge, Robert Padmos, Yannick v/d Cingel, Machiel Schot, Stefan Vermeer, Simon van Dongen en Remco Veenboer. Ook Remco v/d Berge was er niet bij. Hij heeft inmiddels aangegeven deze week weer mee te gaan trainen. Hopelijk wordt bovenstaand lijstje snel korter, want a.s. zaterdag wacht dus de seizoensouverture met de uitwedstrijd naar Hoedekenskerke 1.

Overigens geeft zo’n grote lijst afwezigen ook andere spelers weer een kans. Zo maakte Karl Hanse, hij kwam over uit de JO19-1 en traint en speelt bij S.K.N.W.K. 2, gisteren zijn debuut in het 1e. Hij speelde de 1e helft mee en kan terug kijken op een geslaagd debuut. Ook de 16-jarige Dominique Prins (maakte een paar weken geleden tijdens het Grevelingen Toernooi al zijn debuut) speelde een helft mee en liet zien zijn mannetje goed te kunnen staan bij ‘de grote jongens’. Positief is ook de terugkeer van Robbert Uijl. Hij was bijna het gehele vorige seizoen geblesseerd, maar lijkt nu op de weg terug. In de jeugdige ploeg altijd fijn wat ervaring terug te hebben !!

Met nog wat andere jeugdig talent (gisteren speelden ook Toby de Bruine, Dion de Jonge, Jarno van Nieuwenhuize, Julian van Nieuwenhuize, Mark Bleiji) zal de eerste selectie dit seizoen worden aangevuld. Dat zal zeker gaan met vallen en opstaan, maar de toekomst voor S.K.N.W.K. 1 ziet er rooskleurig uit. Aan trainer/coach Perry Snoep de taak om dit seizoen alles samen te smelten, maar daar hebben we genoeg vertrouwen in !!

Gisteren dus ‘eventjes’ naar Aardenburg. Toch een ritje van zo’n 1 uur en 15 minuten. In de 1e helft was het allemaal wat plichtmatig aan Nieuwerkerkse zijde. Te weinig beweging aan de bal en met name werd het speelveld niet breed genoeg gehouden. Hierdoor kon de thuisploeg het allemaal te makkelijk belopen. En met alle respect, Aardenburg was duidelijk de mindere, maar S.K.N.W.K. wist hiervan nog niet te profiteren.

Toch kwamen de blauw/zwarten (voor dit duel overigens gehuld in het reservetenue) op voorsprong. Een prima individuele actie van Julian van Nieuwenhuize die de bal bij spits Justin de Bruine wist te krijgen. Hij scoorde beheerst de 0-1. Helaas was dit niet de stand waarmee beide ploegen gingen rusten. Een hoge bal voor het doel werd door keeper Mike Bakker verkeerd ingeschat. Overigens het enige foutje van Mike, want voor de rest maakte hij dit duel een aantal prachtige en noodzakelijk reddingen. Echter bij de tegentreffer wilde hij de hoge bal uit de lucht plukken, maar voordat hij bij de bal was had een speler van Aardenburg deze al over hem heengekopt. Mark Bleiji probeerde nog met alle macht de bal de redden, maar zijn poging mislukte, 1-1. Dit was dus ook de ruststand.

In de rust gelijk 3 wissels toegepast, zodat iedereen aan spelen toekwam. In de 2e helft ging het allemaal wat vlotter aan Nieuwerkerkse zijde. Dit resulteerde in het begin van de 2e helft in 2 mooie treffers van de paarshemden. Eerst was het invaller Jarno van Nieuwenhuize die scoorde. Hij kreeg de bal na een goede actie van broer Julian, die Justin de Bruine alleen voor de keeper zette. Justin bewaarde het overzicht en gaf de bal breed op Jarno die dus voor 1-2 wist te zorgen. En gelijk vanaf de aftrap was het eigenlijk weer raak. Nu was het George van Heukelom die een mooie aanval op waarde wist te schatten en voor 1-3 zorgde.

Met deze tussenstand was de koek op. S.K.N.W.K. hoefde niet meer zo nodig en Aardenburg kon simpelweg niet. Zodoende dus een eindstand van 1-3.

Door deze eindstand en de overige uitslagen in de bekerpoule is de stand als volgt:

Stand:

  1. Philippine 2 – 6 +12
  2. Smerdiek 1 3 – 6 +1
  3. S.K.N.W.K. 1 2 – 3 +1
  4. Aardenburg 1 3 – 0 -14

Dit betekent wel dat het inhaalduel S.K.N.W.K. 1- Philippine 1 nog gespeeld zal moeten worden. En wel a.s. dinsdag, 19 september 2017. I.v.m. de omstandigheden zal deze wedstrijd worden gespeeld bij v.v. Bruse Boys. Zij beschikken namelijk over licht langs een speelveld. De opdracht voor S.K.N.W.K. 1 is duidelijk. Willen ze door naar de volgende bekerronde zullen ze met 6 (of meer) doelpunten verschil moeten winnen van Philippine.

Succes !!

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 wint 2e bekerduel in Aardenburg met 1-3"

  1. Remon de Jonge | 18-09-2017 at 17:31 |

    Ja hebt helemaal gelijk C. Stoutjesdijk! Wordt de hoogste tijd dat ik weer fit ben! Nog eventjes geduld helaas!!

  2. Om verschillende redenen waren veel spelers niet aanwezig.Dat is een half elftal.
    Remon de Jonge is hij dan zo erg geblesseerd.Dat zal dan wel,hij heeft nog geen een wedstrijd mee gedaan.Robert Padmos heeft al twee keer gespeeld.Yannik v/d Cingel hebben we nog niet gezien.Machiel Schot heeft het te druk met terapeut.Stevan Vermeer is ook weer in de lappenmand.Remco v/d Berge gaat Dinsdag voor het eerst trainen.Maar al die mannen zouden er moeten staan tegen Filepinne.

Reacties gesloten.