Na de prima pot vorige week tegen M.Z.V.C. 1 (6-1 winst) stond voor S.K.N.W.K. 1 dit weekend de uitwedstrijd tegen het hoog geplaatste Patrijzen 1 uit ’s Heerenhoek op het programma. Zaak was om nu eens het eerste kwartier goed door te komen !!. En dit leek te gaan gebeuren ook. S.K.N.W.K. startte fel en had na 2 minuten zelf de score kunnen en misschien wel moeten openen toen een indraaiende vrije trap van Remco v/d Berge op het hoofd van de totaal vrijstaande Julian van Nieuwenhuize terecht kwam. Maar helaas, de vrije kopkans verdween op de vuisten van de Patrijzen-goalie.

Rond de tiende minuut werd een onnodig weggegeven hoekschop S.K.N.W.K. toch weer noodlottig. De bal werd eerst afgeslagen, maar de tweede voorzet werd ineens knap achter doelma  Mike Bakker geschoten, 1-0. Weer snel op achterstand, maar S.K.N.W.K. liet daarna zien de stijgende lijn te pakken te hebben, want de ene mooie aanval na de andere golfde richting het Patrijzen doel.

Wat er allemaal gebeurde de eerste helft is bijna niet te beschrijven, want dat de bal wilde maar niet in het doel verdwijnen en dat was eigenlijk een klein wonder te noemen. Prachtige pass van René Verschoor, maar Jarno van Nieuwenhuize kon de bal net niet goed meenemen om alleen op de keeper af te gaan. Kopballen van Remon de Jonge vlogen net over de deklat. Remco v/d Berge haalde net binnen de zestien diagonaal snoeihard uit maar op miraculeuze wijze redde de doelman met de punt van de schoen.

Even later redde de doelman weer op een verdekt schot van Remco, maar rond het half uur was het dan toch eindelijk raak !! Prachtig steekballetje van Robert Padmos op Julian van Nieuwenhuize en die rondde prima af, 1-1.

Echter even later kwam Patrijzen er weer eens een keertje uit. De speler ging makkelijk door over de achterlijn, legde de bal terug, maar werd zeer ongelukkig door Robert Uijl via de paal in eigen doel geschoten, 2-1. S.K.N.W.K. bleef daarna het spel domineren en even later wees de arbiter naar de stip na een overtreding van een Patrijzenspeler, penalty !! Maar de grensrechter van de thuisclub stond al 2 minuten met de vlag omhoog, omdat de bal blijkbaar over de achterlijn was geweest. Scheidsrechter ging informeren en de penalty ging niet door. Hierdoor wordt de rust bereik met een 2-1 tussenstand.

De tweede helft ging S.K.N.W.K. weer verder waar het was gebleven, goed voetballen dus. Na een prima combinatie met Robert Padmos raakte Remco v/d Berge de paal en even later was het Steven Padmos die met een prima schot de lat raakte. Patrijzen kon niet anders doen dan alleen maar verdedigen en moest hopen dat het S.K.N.W.K.-offensief een keer tot bedaren kwam.

Een prima vrije trap van Julian van Nieuwenhuize weer op de lat, de rebound werd door Machiel Schot binnen gekopt, maar de scheids keurde het glaszuivere doelpunt af, omdat hij de doelman zou hebben belaagd. Maar daar was absoluut geen sprake van en dit was dus totaal ten onrechte. S.K.N.W.K. bleef knokken en even later was het Julian van Nieuwenhuize die door het midden opstoomde en de keeper het nakijken gaf met een bekeken schot, 2-2 !! En wat een vreugde…….,maar misschien teveel vreugde, want dertig seconden later lag de bal in het netje bij S.K.N.W.K. toen de eerste poging van de thuisploeg na rust gelijk een doelpunt opleverde, 3-2.

Het verzet was gebroken bij het moedig strijdens S.K.N.W.K. en  het spelpeil van de blauw/zwarten zakte helaas weg. Zeker na het uitvallen van Mark Bleiji (enkelblessure) en even later Stefan Vermeer die eerst ongelukkig werd gevloerd door een mol ( Linda of John ??) en daarna na een tackle op een tegenstander flink bloedend aan de wenkbrauw ook het veld moest verlaten.

S.K.N.W.K. zodoende met 9 man verder, omdat er al drie keer was gewisseld. Hierdoor was het voor Patrijzen een koudkunstje in de laatste minuten nog de 4-2 te maken. Een zure nederlaag na een wedstrijd waarin S.K.N.W.K. veel strijd leverde met bij vlagen prima voetbal, maar helaas we tegen een zeer onterechte nederlaag opliep.

Maar koppen naar boven en volgende week Zeeland Sport het leven lastig maken !!

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 ziet prima optreden niet beloond en verliest met 4-2 van Patrijzen 1"

1. C Stoutjesdijk | 22-10-2017 at 11:34 |

Met medewerking van de scheidsrechter heeft SKNWK deze wedstrijd verloren.In de eerste helft werd SKNWK een penalty onthouden.Terwijl de scheids naar de stip wees.Steven Padmos werd tegen de grond gewerkt.Met de rust was het 2-1.Doelpunt van Julian.In de tweede helft werd het 2-2 weer door Julian van Nieuwenhuize.Maar een minuut later was het 3-2.Toen kwam het moment van die zuivere kopbal in het net van Machiel Schot maar dat betekende geen 3-3.Want deze scheids keurde het af. Met deze twee foute beslissingen koste SKNWK 3 punten anders hed het 3-4 geweest.