WIK 2 wint wederom met 1 doelpunt verschil

Vanmiddag voetballen met het tweede uit tegen SKNWK 4, net als vanochtend een koude wind en in de loop van de wedstrijd motregen, altijd leuk!! Vanaf begin van de wedstrijd een felle strijd en behoorlijk wat commentaar op elkaar. Wik kan twee keer een mooie aanval maken, maar SKNWK komt even snel weer terug. Toch is het eerste doelpunt voor Kerkwerve als Dennis de Boer Jack vd Velde kan bereiken die de bal met een mooie boog over de keeper in het doel schiet, 0-1 voorsprong. Zo blijft het een minuut of twintig, dan komt SKNWK er echter doorheen en maken de gelijkmaker.

Na diverse mooie acties schiet de ingevallen Colin van Wanrooy de bal naar Maurice de Vlieger, deze knalt hem richting doel, de Nieuwerkerkse keeper krijgt hem niet klemvast en Maurice mag het nogmaals proberen, dit keer ligt de bal wel in het net en is het 1-2. Oscar Meijer valt na een aanvaring met een tegenstander geblesseerd uit en dan is het rust.

Na de rust twee spelers minder, Han vd Sande en Jack vd Velde hebben nog andere afspraken, dus met dertien man verder. Diverse acties verder duikt keeper Niels Hendrikse naar een schot van SKNWK, hij heeft zijn hand op de bal als spits Voorbeitel van SKNWK er alsnog tegen schopt en de bal zo in het Kerkwervse doel deponeert. De scheids oordeelt 2-2 dit zeer tot ongenoegen van o.a. Niels die e.e.a. zeer unfair vind!! De scheidsrechter blijft echter bij zijn standpunt en nadat de rust weer is weergekeerd is het motto” kom op verder voetballen”. En Dat doet zeker Wik ook, Colin kan diverse spelers uitspelen en met een afstandsschot van ruim buiten de zestien maakt hij de 2-3.

Diverse kansen van Wik door schoten van Dennis de Boer, Yani Bakker en Marice van Leeuwen, goed verdedigend werk van o.a. Leendert de Jonge, Patrick de Boekert en Nick Dicou, waarbij de laatste het zeker niet makkelijk heeft tegen de nummer 11 van SKNWK, en een redding van Niels op een schot van Nieuwerkerk gaan vooraf op het tweede doelpunt van Colin wat wederom een poeier van afstand is dus nu staat het 2-4, vasthouden nu. Maar het wordt weer gevaarlijk als de Nieuwerkerkers vanuit een hoekschop de 3-4 scoren.

Een volgende doelpoging wordt wederom door Niels weggewerkt en dan komt Yani voor een open doel door een ver uitgekomen SKNWK keeper. Het schot van Yani gaat jammer genoeg net voorlangs.

De keeper van de tegenstander heeft zich echter geblesseerd en moet het veld af en een collega voetballer mag het overnemen. Dit alles heeft verder geen invloed op de wedstrijd, als de scheidrechter affluit is de stand nog steeds 3-4 voor Wik. Wederom met één doelpunt verschil drie punten mee naar huis.

Volgende week wordt er thuis gevoetbald tegen de rode lantaarn drager in de poule MZC’11 5.