S.K.N.W.K. 2 verslaat Krabbendijke 2 met 2-1

Na de zeperd tegen MZC 3 (1-5 verlies) en het onnodige puntenverlies tegen Kapelle 3 (2-1 verlies) had ik weinig zin om achter mijn toetsenbord te gaan zitten. Maar oké, vandaag een broodnodige overwinning op Krabbendijke 2, met een hoop blije gezichten na afloop. Dan kan ik ook nog wel een verslagje typen…

We begonnen weer met een aardig gewijzigde opstelling aan deze thuiswedstrijd. Een (tropische?) verassing op de rechtsback was Colin, die van origine toch eigenlijk meer middenvelder/aanvaller is. Verder zien we dat Martin en Niels weer terug zijn, op de bank nemen Dirk-Jan, Jelle en Dominique Prins plaats. Deze laatste had al een wedstrijd in de benen bij de JO-17!

Omdat ik vorige keer wat commentaar kreeg op de lengte van het verslag zal ik het dit keer kort en bondig houden. De 1e helft waren we denk ik aan elkaar gewaagd, wat niet verkeerd is tegen een ploeg die toch tot vandaag op de 3e plaats stond. Wij hadden een aantal grote mogelijkheden, waaronder George (schot op doel, goed gekeept) en Ruben (kopbal), na een paar fraaie combinaties over de breedte van het veld. Verder hadden we het achterin redelijk voor elkaar en zaten we er kort op, al waren er wel wat hachelijke momenten, zoals een gevaarlijk schot die door Kenneth nog net op de lat werd getikt.

In de rust waren we allemaal wel van mening dat we vandaag absoluut kans hadden om de volle winst te pakken. Halverwege trouwens ook direct twee wissels; Jelle en Dirk-Jan lossen respectievelijk Karl en George af.

In de 2e helft komen we aardig uit de startblokken en creëren we ook een aantal mogelijkheden. Vooral Jelle wordt een aantal keren goed weg gestuurd op rechts, waardoor er mogelijkheden ontstaan van de zijkant. Ondertussen krijgen de bezoekers ook wel wat mogelijkheden, maar vooral Kenneth komt een paar keer goed uit zijn doel om de bal uit de lucht te plukken. Na een kwartiertje spelen in de 2e helft komt Dominique in het veld voor Ruben, hij speelde een prima pot tussen al het fysieke geweld!

Uiteindelijk loopt Colin bijna een gevaarlijk lage corner van Justin in het doel, helaas gaat hij via het been van een tegenstander naast de goal. Uit de herkansing, wat echt een heerlijke corner was van Justin overigens, kopt Colin overtuigend de 1-0 binnen. Lekker! Het spel golft vervolgens op en neer en aan weerszijden is het soms erg rommelig. Zo’n kwartier voor het einde geeft Dirk-Jan de bal bijna vanaf de achterlijn nog voor, daar staat Remco om de bal half in duel met de tegenstander in het hoekje te prikken: 2-0!

Vervolgens in het nog een kwartier lang bikkelen om de overwinning over de streep te trekken. Ik dacht zelf de tegenstander nog een handje te helpen met een lompe overtreding op de achterlijn, scheidsrechter CD wees terecht naar de stip. De middenvelder van de bezoekers schoot de bal overtuigend binnen, waardoor het toch nog zo’n 5 minuten billenknijpen was. Gelukkig geen gevaarlijke situaties meer, en de wedstrijd eindigt in een 2-1 overwinning!

Zoals gezegd, de 3 punten waren zeer welkom. Na 6 wedstrijden hebben we de wedstrijden precies verdeeld met 3 overwinningen en 3 nederlagen. Hierdoor staan we precies bovenaan het rechter rijtje op een 7e plaats. De komende weken zal duidelijk worden of we kunnen aanhaken bij de bovenste ploegen, of dat het weer een seizoen naar beneden kijken wordt. Zo zijn 4 v/d 5 komende wedstrijden tegen lager geklasseerde ploegen. Maar volgende week eerst een lastige competitiewedstrijd tegen nummer 2 Kloetinge!