Na de prima overwinning bij Zeeland Sport vorige week nu maar eens kijken of de lijn kan worden doorgezet tegen het sterke De Noormannen 1. Zij waren immers dit weekend de tegenstander van S.K.N.W.K. 1 op het eigen sportpark ‘Het Springer’.

Zaak was om het eerste kwartier goed door te komen, want dat was zeker de eerste competitiewedstrijden een groot probleem. Maar helaas ook deze middag, want de bal lag na acht minuten weer in het net bij S.K.N.W.K. Een foute inspeelpass rond de middenlijn werd met een goed schot van ruim twintig meter afgestraft en zodoende weer snel op achterstand, 0-1.

Maar S.K.N.W.K. liet de kopjes niet hangen en ging voortvarend in de aanval en na een kwartier werd Robert Padmos onregelementair gevloerd binnen ‘de 16’ wat dus een penalty opleverde. Julian van Nieuwenhuize bleef kalm en scoorde de gelijkmaker 1-1. De thuisploeg bleef daarna de betere partij en voor De Noormannen was het moeilijk om van eigen helft af te komen.

Een corner rond het half uur van Robert Padmos werd door de vrijstaande Remon de Jonge prima binnen gekopt en de verdiende 2-1 voorsprong was een feit. Tien minuten later scoorde S.K.N.W.K. 1 zelfs de 3-1…… Echter deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Uit een uitval scoorde Noormannen zomaar de 2-2. En net voor rust werd het nog erger voor S.K.N.W.K. nadat geklungel in de defensie werd afgestraft. Overigens werd de bal wel van richting veranderd en was doelman Mike Bakker volstrekt kansloos. Ruststand dus 2-3.

In de rust afgesproken om gewoon door te gaan op dezelfde voet als voor rust en proberen nog meer druk vooruit te geven. En dit werkte !! In de 1e minuut na rust ging Julian van Nieuwenhuize door over rechts en probeerde met een schot in de korte hoek de doelman te verrassen. Deze ging in de fout en zag de bal onder zijn lichaam door in het doel verdwijnen, 3-3.

Maar weer konden de Nieuwerkerkers niet lang genieten van de gelijkmaker, want even later werd een voorzet van links door de spits prima afgewerkt en stond de ploeg van Perry Snoep dus weer op achterstand 3-4. Maar zoals de gehele wedstrijd bleef S.K.N.W.K. vechten voor een beter resultaat. Niemand verzaakte en De Noormannen moest steeds verder terug. Rond rond de zevenstigste minuut was het weer de dekselse Remon de Jonge die een hoekschop van Remco v/d Berge prachtig binnenkopte en beide ploegen dus weer naast elkaar bracht, 4-4.

Het laatste kwartier was helemaal voor S.K.N.W.K. en een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. Een prachtige combinatie tussen Remco v/d Berge en Robert Padmos kon net niet worden binnengewerkt door Machiel Schot, maar even later was het dan toch raak toen Machiel schot een voorzet van Julian van Nieuwenhuize tussen de handen van de graaiende keeper van De Noormannen snoeihard tegen het net kopte, 5-4. Wat een wedstrijd!!

In de laatste vijf minuten verzuimde S.K.N.W.K. het karwei helemaal te beslissen. Mogelijkheden voor de uitstekend ingevallen Jarno van Nieuwenhuize en Dion de Jonge strandden op de doelman, maar even later floot de arbiter voor het einde.

Wat een prima teamprestatie van S.K.N.W.K. waarin iedereen voor elkaar vocht en zodoende een zeer verdiende overwinning uit het vuur sleepte !! A.s. weekend wordt er door S.K.N.W.K. 1 niet gevoetbald, over twee weken de derby tegen WIK ’57 1!!

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 in een waar spektakelstuk op ‘Het Springer’ langs De Noormannen, 5-4 !!"

1. Wat een wedstrijd was dat.In een zidderende wedstrijd trok SKNWK toch aan het langste eind.Na 10 minuten kwamen ze weer op achterstand o-1.Niet lang daarna werd het 1-1 door een penalty gescoord door Julian van Nieuwenhuize.Na 25 minuten was het 2-1 ingekopt door Remon de Jonge.Ook Noormannen scoorde de 2-2 en voor rust was de stand 2-3.Na de pauze in de 45ste minuut een run van Julian hij behield het overzicht en vanaf de zijkant scoorde hij de 3-3 tussen paal en de keeper met een hard schot.En weer kwamen de Noormannen op voorsprong 3-4.En dan de laatste 20 minuten was SKNWK steeds in de aanval.Het werd 4-4 door een kopbal van Remon de Jonge zijn tweede.En SKNWK won ook nog.Uit een corner van Remco v/d Berge en een kopbal van Machiel Schot 5-4.En zo moet het.Maar SKNWK ging er voor.Daarom een verdiende overwinning.Over 14 dagen WIK57 een derby.Nog vier keer trainen.