Tikkie Terug Deel 240 – Wedstrijdverslag Colijnsplaatse Boys 2 – S.K.N.W.K. 2 (van 11-11-1972)

Logo Tikkie Terug

Voor deze editie van ‘Tikkie Terug’ kregen we een bijdrage van Cees Dalebout. Hiervoor uiteraard weer hartelijk dank. Cees stuurde een wedstrijdverslag door uit de Zierikzeesche Nieuwsbode op dinsdag 14 november 1972 van de wedstrijd Colijnsplaatse Boys 2 – SKNWK 2 gespeeld op 11-11-1972.

Wedstrijdverslag:

“Het is niet te geloven dat dit elftal zo laag staat”, zei de aanvoerder van Col pl Boys na afloop van deze spannende wedstrijd. Het is waar wat deze man zei, maar het zat de blauw-zwarten in het begin van de competitie een beetje tegen, wat mede de oorzaak was van de vele blessures.

Met Onne Stins in het doel en Rien Stoutjesdijk (pipo) weer bij de achterste 4 begon SKNWK aan deze wedstrijd. De meeste kansen waren voor de thuisclub, maar men slaagde er niet in de goed keepende Onne Stins te passeren. Col pl Boys zake na het begin offensief terug waardoor SKNWK de nodige ruimte kreeg. Er kwamen een aantal redelijke kansen; zo trof een schot van Fokko Pinkster de lat en even later had ook Wim van Putten met twee schoten niet het gewenste succes, zodat er met een brilstand werd gerust:0-0.

Na de rust kwam Cees Dalebout in het veld voor Hans Tierie. Een met de wind in de rug spelend SKNWK was de gehele tweede helft sterker. Voor de uitvallen van Colijn moesten de Nieuwerkerkers goed rekening houden, maar de verdediging bestaande uit : Sijtse Stins, Cees Radewalt, Rien Stoutjesdijk en Jan Quist liet zich niet verrassen. In de 30e minuut van de tweede helft gaf de jarige Cees Dalebout met een schot van 35 meter zijn club de leiding: 0-1.

Er kwamen hierna nog mooie scoringskansen om de stand op te voeren. De naar voren gestormde Matrty de Valk gaf een voorzet op maat aan Adrie van Dijk die z’n kopbal zag gekeerd door de binnenkant van de paal. Wim van Putten brak nog eenmaal door maar bezat niet de koelbloedigheid om de zaak af te ronden.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Joop Stoutjesdijk werd de overwinning juichend begroet door het talrijke SKNWK publiek dat deze wedstrijd bijwoonde.

Ps. zoals u kunt zien is het vandaag (de dag van plaatsing van deze ‘Tikkie Terug’) ook 11 november. Dit betekent dus dat Cees Dalebout vandaag jarig is. Vanaf deze plaats willen we Cees van harte feliciteren !!