Zwak optreden S.K.N.W.K. 1 bij derby tegen W.I.K. ’57 1, eindstand 1-1

Na de 5-4 overwinning op De Noormannen en een zaterdag vrij dit weekend weer een thuiswedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 en wel een heuse derby tegen W.I.K. ’57 uit Kerkwerve. Gezien de ranglijst zou het mogelijk moeten zijn om de drie punten binnen te halen, maar van onderschatting zou zeker geen sprake moeten zijn.

Daar leek het bij de start van de wedstrijd zeker niet op, want S.K.N.W.K. begon furieus !! Binnen de minuut lag de bal al achter de doelman van W.I.K. Eerst kreeg Julian van Nieuwenhuize de kans om te scoren, maar zijn inzet werd voor de doellijn weggewerkt. In de rebound schoot de vervanger op nummer tien van de geblesseerde Remco v/d Berge, Dion de Jonge, met zijn chocoladebeen de bal fantastisch in de kruising. En zo stonden de blauw/zwarten dus al snel op 1-0.

Maar wie gedacht had dat het dan wel even zou gaan lopen bij de thuisploeg had het helaas helemaal mis. Op een enkele kleine mogelijkheid na werd er voor rust met windvoordeel zeer weinig gecreëerd. W.I.K. ’57 beperkte zich tot verdedigen en een enkele uitval, maar ook zij werden voor rust nauwelijks gevaarlijk. Ruststand 1-0.

De tweede helft het windvoordeel voor groenhemden en S.K.N.W.K. moest zich nu veelal beperken tot verdedigen. De thuisclub modderde maar wat aan en W.I.K. kreeg steeds meer geloof in een goed resultaat. En zo’n twintig minuten voor tijd viel dan ook de verdiende gelijkmaker na een prima schot van een meter of achttien.

In het restant van de wedstrijd had eerst W.I.K. de kans op de voorsprong, maar S.K.N.W.K.-doelman Mike Bakker redde prima Even later leek Jarno van Nieuwenhuize de mogelijkheid te krijgen na een prima pass van de uitstekend ingevallen Dominique Prins (S.K.N.W.K. JO17-1), maar zijn inzet werd net op tijd gesmoord. Ook Julian van Nieuwenhuize leek alleen voor de doelman te gaan scoren, maar zijn schot verdween naast het doel.

Eindstand 1-1 en dat was voor de bezoekers totaal niet onverdiend, want het leek er eerder op dat W.I.K. de 2-1 zou gaan maken dan S.K.N.W.K.. Een wedstrijd dus van S.K.N.W.K. 1 om snel te vergeten en zorgen dat de kopjes volgende week de zelfde kant op wijzen bij de de tweede derby van het seizoen tegen FC De Westhoek bij de start van de tweede periode.

1 reactie op "Zwak optreden S.K.N.W.K. 1 bij derby tegen W.I.K. ’57 1, eindstand 1-1"

1. C Stoutjesdijk | 19-11-2017 at 11:20 |

Er is geen spaantje over van de twee overwinningen,veertien dagen en drie weken geleden.We dachten in de eerste minuut al 1-0 dat kan wat worden voor SKNWK.Maar nee hoor ze waren weer onstabiel.Zou dat komen dat ze er een week niet gespeeld hebben.Ja daar zijn oefenwedstrijden voor.Of zou dat komen omdat ze geen schuifje schuifje speelden.In elk geval een week niet voetballen is voor deze ploeg funest.Dan zijn ze het vergeten hoe vorege wedstrijden gewonnen werden.En de tweede helft waren ze gewoon de mindere ploeg.WIK !57 scoorde de gelijkmaker en ze wonnen bijna maar Mike Bakker stond dit niet toe.Volgende week tegen FC de Westhoek,dan moet er toch een motiverende ploeg bezig zijn.