S.K.N.W.K. 1 speelt opnieuw zwakke derby en verliest met 5-2 van FC De Westhoek

Na het tegenvallende resultaat van vorige week in de derby tegen W.I.K. ’57 vandaag weer een derby op het programma uit bij de FC De Westhoek. Op de lijst afwezigen met onder andere Mark Bleiji en Remco v/d Berge verscheen vandaag ook de naam van robert padmos. Zodoende moest S.K.N.W.K. met een gehavende ploeg aantreden tegen de ploeg uit de Westhoek.

Het eerste kwartier begon de thuisclub voortvarend en S.K.N.W.K. kwam bijna niet aan de bal. Na een kwartier kwam de Westhoek dan ook verdiend aan de leiding na een goeie aanval 1-0. De blauw/zwarten namen daarna het heft in handen en zat er overal kort op. De Westhoek had hier zichtbaar problemen en vooral over de linkerkant via Dion de Jonge kreeg S.K.N.W.K. een aantal mogelijkheden. Een harde voorzet voor het doel langs van Dion kon net niet worden binnengewerkt door Jarno van Nieuwenhuize en even later kegelde Dion de bal snoeihard op de lat en ook Remon de Jonge zag zijn kopkans over het doel verdwijnen.

Maar wanneer je zelf niet scoort, gebeurt dit vaak aan de andere kant. En dat gebeurde ook na slecht verdedigen van S.K.N.W.K. kon een aanvaller van De Westhoek van dichtbij in schieten 2-0. Dat was gezien het spelbeeld op dat moment niet verdiend, maar was ook gelijk de ruststand.

Na een overteding bij een hoekschop kreeg S.K.N.W.K. de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar de toegekende strafschop werd door Julian van Nieuwenhuize op de paal geschoten en ook in de rebound kon de beste man aan S.K.N.W.K.-zijde, Stefan Vermeer, de bal niet in het doel krijgen.

Vijf minuten later stond de verdediging te slapen bij een vrije trap van De Westhoek en kon simpel de 3-0 worden binnen geschoten. Niet veel later stond het door twee zeer makkelijke goals van de thuisclub al 5-0 en was de spanning helemaal verdwenen uit de wedstrijd.

In het vervolg van de tweede helft mocht sknwk twee keer via Julian van Nieuwenhuize nog wat terug doen, maar meer dan een doekje voor het bloeden was dit niet. Eindstand 5-2 en een slechte start in de tweede periode voor de Nieuwerkerkse ploeg.

Volgende week thuis tegen Colijnsplaatse Boys hopelijk een beter en strijdvaardiger S.K.N.W.K……..

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 speelt opnieuw zwakke derby en verliest met 5-2 van FC De Westhoek"

  1. Wel wel alweer een verlieswedstrijd.Volgens Perry Snoep zijn we in stijgende lijn doelend op die twee overwinningen.Tegen Zeelandsport met die 0-2 was dat mooi.Maar tegen de Noormannen kwam de klad er weer in met die vier tegen coals.Toen kwam Wik”57 dus 1-1.En nu de Westhoek 5-2.Nee we zijn in dalende lijn.Ja toch.Als ik de linies een cijfer moet geven dan doe ik dat over al die wedstrijden.De verdediging een 4.De middellinie een 5.De aanval een 6-.Er is er maar een die ik een 8 geef.En dat is Dominique Prins.Die jongen is bewegekijk.Staat meestal op de plaats waar de bal komt.En plaatst zelf zuiver.Dat is voetbal zo het gespeeld moet worden.Ruststand 2-0.Dan mist Julian een strafschop.Maar de Westhoek gaat door tot 5-0.En Juluan maakt er ook nog 2.Eindstand 5-2.En daarmee is de wedstrijd gespeeld.Wat een blamage voor SKNWK.Nu 5 tegen en volgende week tegen Colijnsplaatse Boys hoeveel tegen.Nee laten we positief zijn en wees niet te zenuwachtig.Succes mannen.

Reacties gesloten.