Vanndaag, zaterdag 27 januari 2018, de eerste wedstrijd na de winterstop tegen hekkensluiter Nieuwland 1. Met een bijna volledige selectie kon S.K.N.W.K. aantreden tegen de ploeg uit Nieuw en St Joosland om de drie punten mee te nemen naar Nieuwerkerk. In de eerste helft was duidelijk te zien dat beide ploegen nog naar hun juiste vorm moesten zoeken, maar dat het zo’n enorme slechte eerste helft zou worden had denk ik niemand verwacht.  Hoogtepuntjes waren er nauwelijks op een prima schot na van Martijn Rentier (op de lat) en een goeie actie van Jarno van Nieuwenhuize besloten met een schot wat gestopt werd door de doelman. De beste kans was nog voor de thuisclub, maar de alleen voor de Mike Bakker verschenen spits schoot veel te slap in om de doelman te verrassen… rust 0-0.

In de tweede helft werd het allemaal steeds grimmiger, omdat de scheidsrechter verzuimde om gele kaarten te trekken na vervelende overtredingen van enkele Nieuwlandspelers. Na een kwartier kwam S.K.N.W.K. op voorsprong na een prima actie van Julian van Nieuwenhuize over de rechtse kant was het spits Machiel Schot die prima afmaakte, 0-1.

Wie dacht dat S.K.N.W.K. nu wel door zou drukken, had het falikant mis. Het was juist de thuisclub die beter in de wedstrijd kwam. Eerst belandde een kopbal na een corner op de lat en even later redde Mike Bakker prima op een speler die alleen voor hem opdook. De gelijkmaker hing in de lucht en die kwam er ook. Stefan Vermeer maakte volgens de scheidsrechter een overtreding in de zestien (hij zag dit overigens als enige)  en de penalty werd goed ingeschoten 1-1.

In het restant van de wedstrijd werd er bijna niet meer gevoetbald, omdat de scheidsrechter veel te laat kaarten ging geven, ontspoorde het duel bijna. De aanvoerder van Nieuwland die al geel had, maakte daarna zeker nog drie overtredingen die rijp waren voor geel, maar hij kwam er vreemd genoeg mee weg. Na 44 minuten in de 2e helft maakte de scheidsrechter er een einde aan en dat was maar goed ook, want het was van S.K.N.W.K.-zijde niet om aan te zien. Veel te weinig beweging en slechte passing zorgde ervoor dat Nieuwland veel in de duels kwam en dat had eigenlijk voorkomen moeten worden.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Hoedekenskerke 1 waar tegen nog wat goed te maken is. Hopelijk een S.K.N.W.K. dat als team de schouders er onder kan zetten !!

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 ontwaakt maar matig uit haar winterslaap met 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Nieuwland 1"

1. C Stoutjesdijk | 31-01-2018 at 15:14 |