Na een paar flinke nederlagen stond voor S.K.N.W.K. 1 dit weekend de uitwedstrijd in Westkapelle tegen De Noormannen op het programma. Een team waarvan thuis in een prachtige pot met 5-4 werd gewonnen…… Met een paar terug gekeerde basisspelers in de ploeg zou er misschien weer wat meer vertrouwen komen in de ploeg?

De aanloop naar deze wedstrijd was eigenlijk niet optimaal te noemen ,omdat het tenue was blijven staan in Nieuwerkerk. Hierdoor had de ploeg maar 20 minuten om een warming- up te doen. Maar wat doet een warming-up er toe als je na een paar minuten al op voorsprong staat !? Eerst had de scheids al voor een penalty kunnen fluiten nadat Stefan Vermeer in de zestien werd gevloerd. Uit de hoekschop die volgde van Jarno van Nieuwenhuize kopte Remon de Jonge de 0-1 binnen (overigens zijn derde doelpunt uit een hoekschop dit seizoen tegen De Noormannen). Natuurlijk een enorme opsteker na al die dreunen van de laatste weken.

De Noormannen dat tot de zestien van S.K.N.W.K. wel redelijk combineerde, maar met afstandsschoten enorm faalde (de ballen vlogen bijna de Noordzee in) kon echter geen potten breken en uit de geboden ruimte die S.K.N.W.K. kreeg kon Mark Bleiji na een prima actie van Jarno van Nieuwenhuize zelfs de 0-2 binnen schieten. Wat een weelde!!

Nog voor rust kreeg de thuisploeg nog een mogelijkheid, maar van dichtbij redde S.K.N.W.K.-doelman Mike Bakker uitstekend. Ruststand De Noormannen 1 – S.K.N.W.K. 1 0 – 2.

De tweede helft was nog maar net bezig en S.K.N.W.K. maakte al de 0-3 !! Iedereen dacht aan buitenspel, maar de zwoegende Stefan Vermeer mocht doorgaan en maakte zijn dikverdiende goal. Weer op een prima moment gescoord en nu maar vasthouden!!

De Noormannen waren hierna constant in de aanval maar een vechtend S.K.N.W.K. bleef fier overeind. Bijna Stefan Vermeer  met  z’n tweede goal, maar de paal redde de thuisclub. Aan de andere kant een uitstekend spelende S.K.N.W.K.-defensie die keer op keer een Noormannen-aanval wist te blokkeren. Vooral Timo Verkaart liet zien dat hij van grote waarde is als linksback voor S.K.N.W.K. 1.

Toch viel de 1-3 een kwartier na rust. Een hoekschop kon niet goed worden verwerkt door Mike Bakker en kon van dichtbij worden ingeschoten. De thuisploeg rook bloed en vergrootte de druk, maar Mike Bakker herstelde zijn foutje door met een geweldige redding zijn ploeg op de been te houden.

In de slotfase leek de pijp leeg bij het hardwerkende S.K.N.W.K. en de thuisclub kreeg nog enkele mogelijkheden op een aansluitingstreffer. Echter Mike wist verder zijn doel na nog een prachtige save schoon te houden. Na 4 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en haalde S.K.N.W.K. een dikverdiende zege op mentaliteit.

Waarom kan dit niet elke week vroeg iedereen zich af ?? Want met deze instelling kan je het elke week de tegenstander moeilijk maken. Hopelijk krijgt dit volgende week een goed vervolg in de thuiswedstrijd tegen Zeeland Sport 1.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 eindelijk weer eens aan goede kant van de score na 1-3 winstpartij bij De Noormannen"

1. Ruststand 0-2 ik zag het op teletekst van omroep Zeeland.Vertrouwen en snelheid,en dat laatste daar is Stevan Vermeer goed in.Een goal van hem,en nog een schot op de paal.En dan vroeg in de wedstrijd met een kopbal van Remon de Jonge.En Mark Bleije met de 0-2 puure vreugde.De Noormannen maakten de 1-3,maar verder liet SKNWK het niet komen met daarin doelman Bakker en Timo Verkaart in de hoofdrol.Volgende week Zeelandsport thuis.Uit werd met 0-2 gewonnen.Met de zelfde instelling moeten de drie punten in Nieuwerkerk Blijven.Succes mannen.