Toernooiseizoen vrouwenvoetbal start in Middelharnis

Logo Wereldregio

NIEUWERKERK – Het seizoen van de voetbaltoernooien voor vrouwen van dertig jaar en ouder start vrijdag 16 maart bij De Jonge Spartaan in Middelharnis. Met enige regelmaat wordt er tot en met november door voetballers van Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee in toernooivorm gespeeld.

Op Schouwen-Duiveland wordt het toernooi op vrijdag 18 mei op het veld van DZC ’09 in Dreischor gehouden en op 9 november, de afsluitende dag in 2018, bij Bruse Boys. Verder wordt er gespeeld bij DVV ’09 (13 april, Dirksland), SNS (21 september, Stad aan ’t Haringvliet) en DBGC (12 oktober, Oude-Tonge). Er wordt op een half veld zeven tegen zeven gespeeld.

De voetbaltoernooien voor vrouwen van dertig jaar en ouder zijn er sinds 2017. Er is toen gestart met zes teams en zes toernooien. Tijdens de evaluatie zijn er vanuit Goeree-Overflakkee twee ploegen bijgekomen. “Op Schouwen-Duiveland willen we ook uitbreiden”, zegt Christa van Dijke namens haar team, SKNWK. “Het zou fantastisch zijn als er een heel nieuw team bij komt. Als dat niet lukt, is de mogelijkheid om je bij ons team aan te sluiten. Het voetbal spel blijft leuk. Niet meer zo intensief als toen we jong waren, maar niet minder fanatiek”.

Ondanks de uitbreiding van de teams blijft het in 2018 bij zes toernooien. Het is dit jaar voor SKNWK en Stellendam niet haalbaar een toernooi te organiseren. SKNWK traint wekelijks op maandagavond van 20:15 tot 21:30 uur. Meer informatie is te krijgen via Suzanna Jalloh (abdulai03@hotmail.com) of Christa van Dijke (wim.christa@outlook.com).

Het team van SKNWK.