Duiveland haalt Brouwershaven door gehaktmolen

Logo Wereldregio

De tien doelpunten en die koploper Duiveland deze week werden ‘afgenomen’ door de terugtrekking van Hansweertse Boys, zijn op een niet zachtzinnige wijze op sportpark Onder de Molen weer ‘teruggepakt’.

Het arme Brouwershaven, na het wegvallen van Hansweertse Boys uit de competitie van de vierde klasse B de rode lantaarndrager, kreeg een Duivelandse storm over zich heen die pas bij 0-12 ging liggen. Spits Joran Maliepaard scoorde er met vijf treffers lustig op los. Met het dozijn vol evenaarde Duiveland haar eigen hoogste score tegen Vosmeer, thuis op 1 december 2018. Op het Oostersportpark verloor Brouwershaven ook met dubbele cijfers: 10-0 op 20 oktober van hetzelfde jaar. Enkele kilometers verderop had FC De Westhoek, de nummer twee, ook al weinig problemen met een andere zwakke broeder uit 4B. WIK’57, dat compleet kon aantreden, verloor met 6-1.

ZSC’62 boekte in de derde klasse B een minimale maar keurige uitzege op De Fendert. Mike de Voogd werd in de tiende minuut matchwinnaar in een volgens ZSC’62-trainer John Tahapary echte ‘vechtwedstrijd’. Na de goal van De Voogd kwamen de Scharendijkenaren nagenoeg niet in de problemen. Een geweldige safe van Robin Dekker behoedde ZSC’62 voor de gelijkmaker. Hierna kregen Nicky van der Velden en Robin Provoost kansen op de toch al verdiende winst.

In en tegen Serooskerke was MZC’11 de betere ploeg. ,,Maar hebben we te weinig afgedwongen”, voegde MZC’11-coach Edwin Kriens er aan toe. Na de 1-1 speelde de Zierikzeese formatie ‘alles op alles’ tegen de nummer vier van tweede klasse B, maar lukt het niet een tweede treffer te maken. Daarin slaagde Serooskerke wel op een dramatisch slecht veld met een straffe wind erover heen. De andere tweedeklasser namens Schouwen-Duiveland, Bruse Boys, won ook met 2-1 na overigens een heel slecht begin. Na twintig seconden kwam tegenstander Arnemuiden al op 0-1. Een eigen doelpunt van Arnemuiden betekende 1-1 en Domenique van den Berge was met 2-1 de matchwinnaar.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:

Bruse Boys-Arnemuiden 2-1 (1-1 e.d., 2-1 Domenique van den Berge)

Serooskerke-MZC’11 2-1 (1-1 Tim de Looze)

Derde klasse B:

De Fendert-ZSC’62 0-1 (0-1 Mike de Voogd)

Vierde klasse B:

Brouwershaven-Duiveland 0-12 (0-1 en 0-2 Joran Maliepaard, 0-3 Thijs Rentier, 0-4 en 0-5 Joran Maliepaard, 0-6 Ronald Zwager, 0-7 Joran Maliepaard, 0-8 Luuk van Duijn, 0-9 Dylan van Klinken, 0-10 Leen IJzelenberg, 0-11 Robbert de Bruine, 0-12 Ronald Zwager)

FC De Westhoek-WIK’57 6-1 (1-0 Kevin Veerhoek, 2-0 Gijs van Duijvenbode, 3-0 Swen Monster, 4-0 Andres Jonker, 5-0 Wilco Jochem, 6-0 Kevin Veerhoek)

Rillandia-SKNWK 1-1 (1-1 Robbert Padmos)