MZC’11 laat twee punten liggen tegen ploeg oud-trainer

Logo Wereldregio

Van weer een punt tegen een ploeg die wederom stukken hoger staat, is MZC’11 niet veel wijzer geworden.

Werd vorige week koploper Oostkapelle op een al dan niet terecht gelijkpel – daar waren de meningen over verdeeld – gehouden, zaterdag 23 maart hield de Zierikzeese formatie ‘maar’ een punt over na de confrontatie (1-1) tegen Yerseke, de ploeg van oud-MZC’11-trainer Alexander van Keulen. De huidige coach van MZC’11, Edwin Kriens: ,,We hebben weer twee punten verloren. In de tweede helft waren we heer en meester. Jesse Kalwij (foto), Rick Ganzen, Jesse van der Linden en Tim de Looze hebben grote kansen gemist”. Ondank de teleurstellende puntendeling loofde de Renesser coach zijn elftal. ,,De inzet was fantastisch, maar daarnaast was het ook prima voetbal. Zowel aanvallend als verdedigend.” De complimenten kunnen echter niet verhullen dat MZC’11 na zaterdag 23 maart twee punten verwijderd is van nacompetitie om lijfsbehoud.

De andere, eilandelijke ploeg in de tweede klasse E, Bruse Boys, speelde ook gelijk en wel bij het Goese SSV’65. ,,Als er een ploeg verdiende te winnen, waren wij het”, sprak haar trainer Marco Groeneveld, ,,maar ik kan er wel mee leven. In zijn woonplaats zag de coach een hele matige eerste helft van Bruse Boys en een redelijke tweede. ,,Het was niet groots. In de laatste twintig minuten hadden wij de beste kansen via Sander van ’t Hof, Domenique van den Berge en Rudo van den Berge.
Derdeklasser ZSC’62 trof in DHC een efficiënte koploper in een wedstrijd die volgens John Tahapary, coach van de Scharendijkenaren, op en neer ging. ,,In de eerste twintig minuten was ZSC’62 gevaarlijker met kansjes van Robin Provoost.” Voor rust besliste DHC de wedstrijd al min of meer met een tweede treffer. ,,In de tweede helft hebben we meer op de helft van DHC gespeeld en weinig weggeven, maar verder dan halve kansen zijn we niet gekomen”, aldus Tahapary.

In de vierde klasse B boekte WIK’57 een 3-0-zege op Waarde. Omslagpunt van de wedstrijd was een door Lorenzo Wijers gestopte strafschop bij een 1-0-voorsprong van die thuisploeg. Vermeldenswaard was ook de eerste treffer van Camiel Kleppe sinds zijn blessure. Vorige week viel de spits voor het eerst in. FC De Westhoek speelde al beter dan vorige week, maar kon niet voorkomen dat SPS op sportpark Van Zuijen met 0-1 won. FC De Westhoek-trainer Steven Seedo vond het minieme verlies niet terecht. ,,In de eerste helft hadden we wel mogen scoren, maar we hebben heel weinig gecreëerd.”

FC De Westhoek-SPS 0-1

WIK’57-Waarde 3-0 (1-0 Rick Bevelander, 2-0 Colin van Wanrooij, 3-0 Camiel Kleppe)

VVC’68-SKNWK 3-1 (Jarno van Nieuwenhuize)

Brouwershaven-Vosmeer 1-2 (1-2 Cas van der Meer)

Duiveland-Vrederust 3-0 (1-0 Barry Steenpoorte, 2-0 Wouter de Jonge, 3-0 Luuk van Duijn)