Zeer jeugdig S.K.N.W.K. maakt het koploper Duiveland heel erg lastig

Vandaag DE derby bij buurman Duiveland dat bij winst de titel kon pakken. Onder bijna winterse omstandigheden startte een zeer jong S.K.N.W.K. (gemiddelde leeftijd 20,5 jaar) uitstekend aan de wedstrijd. Met prima combinaties werd het heft in handen genomen en Duiveland had de grootste moeite om overeind te blijven. Eerst was Dominque Prins dicht bij een doelpunt en even later was het Remco v/d Berge die prima reageerde op een foute breedtepass achterin bij Duiveland en ineens de bal over de doelman op doel schoot, maar helaas ging zijn lob net over de goal.

Even later een goeie aanval van de thuisploeg waarbij de bal net naast werd gewerkt. S.K.N.W.K. bleef het spel dicteren maar bij een tegenaanval van Duiveland was even de organisatie weg en gelijk was het raak 1-0. De jeugdige S.K.N.W.K.-ploeg gaf zich echter niet gewonnen en bleef goed voetballen. Niet veel later viel de dikverdiende gelijkmaker. Een pass in 1 keer van Jarno van Nieuwenhuize op Robert Padmos die bleef zijn tegenstander voor en scoorde beheerst de 1-1.

Tot aan de rust golfde het spel heen en was Duiveland nog een keer dicht bij een doelpunt, maar de ruststand bleef 1-1.

In de tweede helft startten de blauw/zwarten weer goed en combineerde zich geregeld naar het vijandelijke doel. Grote kansen waren niet te noteren, maar het veldspel bleef uitstekend. Toch bleef Duiveland gevaarlijk en ze lieten zien dat ze ineens toe kunnen slaan. Dat gebeurde dan ook in de 70ste minuut na een goede uitgespeelde goal 2-1.

Het werd langzamerhand ook wat grimmiger en zo ontstond toch nog een echte derbysfeer. In de 89e minuut was daar de enorme kans voor S.K.N.W.K. om het feestje van Duiveland te verstoren. Een vrije trap werd doorgekopt door Remon de Jonge en viel voor de voeten van Jarno van Nieuwenhuize. Hij leek de 2-2 te gaan maken, maar zijn volley verdween over het doel.

Na vier minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en kon Duiveland de titel gaan vieren. Vanaf deze kant natuurlijk de felicitaties en succes in de derde klas volgend seizoen.

Maar wat heeft het S.K.N.W.K.-publiek genoten van de ploeg die met onder 19 en onder 17 spelers liet zien dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt. Een prima pot voetbal waarbij iedereen een ruime voldoende haalde. Volgende week dit doorzetten tegen Waarde en een mooi slot van de competitie ligt in het verschiet.