Zou het trainingskamp in Engeland misschien nog van nut zijn geweest….

Bron: www.fcdewesthoek.nl

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 3 – FC De Westhoek 3 van de website van FC De Westhoek.

S.K.N.W.K. 3 – De Westhoek 3 (3-4) 13-04-2019

Na ons trainingskamp afgelopen weekend in Engeland (nou ja trainingskamp, als Jos en Ferry pas om half 5 s’ochtends in hun hut in bed liggen ben je er natuurlijk niet echt serieus mee bezig, maar dat ter zijde) en de nipte nederlaag daar tegen het team van de brandweer van Hull, mochten we vanmiddag iets dichter bij huis in Nieuwerkerk tegen het derde elftal van SKNWK aantreden.

Voor de wedstrijd moesten we helaas een minuut stilte in acht nemen ivm het overlijden van onze oud grens- en scheidrechter Arthur. Met sinds lange tijd Rob (die deze wedstrijd bijna de hele tijd achter hun beste man aan moest rennen), Rik en Vincent weer in de basis, Huib als fantastische grensrechter (ondanks de kou had hij niet eens zijn wandjes aan) en Kevin, door het ontbreken van Chris, weer op doel, begonnen we onder een lekker zonnetje aan de wedstrijd. Het begin was aan beide kanten zeer slordig, maar na zo’n 20 minuten gaf Jaap vanaf rechts een geweldige voorzet waarna Vincent met een prima kopbal de bal in de rechterbovenhoek achter de keeper kopte (0-1). Vlak daarna haalde Kevin met een geweldige reflex de bal uit de rechter benedenhoek, en voorkwam zo de gelijkmaker. We bleven sterker en ongeveer tien minuten later werd een corner van Jaap wederom binnen gekopt door Vincent (0-2). Het voetbal bleef slordig, maar na een zeer bekeken overstapje van Cees kon Vincent alleen op de keeper af en schoot hij zeer beheerst de 0-3 tegen de touwen. Daarna kreeg Cees nog een kansje op 0-4, maar hij schot helaas te gehaast naast. Daarmee leek de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld, maar vlak voor de rust kreeg SKNWK een corner die door Kevin volledig gemist werd (volgens hem kwam het door de laagstaande zon, maar was dat wel zo of had hij gewoon teveel bier op gisteren?) waardoor de rust werd bereikt me 1-3.

Met Jos op linkshalf, Jeroen als rechtsback en Brendan als rechtshalf gingen we de tweede helft in. Binnen 5 minuten had SKNWK de schade hersteld en stond er 3-3 op het scorebord. Allereerst leverde Clement zeer slordig zo maar de bal in bij een middenvelder van SKNWK die de bal bij hun meest gevaarlijke speler inleverde, die snoeihard de 2-3 aantekende. Vlak daarna werd een voorzet van SKNWK vanaf links bij de tweede paal prima binnengekopt en zodoende stond het ineens gelijk. Huib kwam daarna op het middenveld te spelen, maar het bleef allemaal moeizaam van beide kanten, toch bleven wij wel de sterkere partij. Na een overtreding op links werd de vrije trap door Rik voor het doel gebracht, waarna opnieuw Vincent de bal binnentikte en een doelpunt maakte (3-4). Met nog ongeveer een kwartier te gaan, wilde Duck graag wisselen omdat hij naar een of ander clubje in Rotterdam wilde gaan kijken (misschien kan hij daar nog iemand iets leren).

Ondanks diverse kleine mogelijkheden voor ons bleef het spannend en mede met medewerking van de scheidsrechter werd SKNWK ook nog gevaarlijk. Gelukkig sleepten we de overwinning over de streep, waarna we alsnog dus met een tevreden gevoel weer richting Burgh-Haamstede terug konden keren.

Volgende week is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen MZC’05 (misschien op sportpark”De Laone” te Renesse, anders gewoon in Burgh) om 12.45 uur. Hopelijk zien we dan weer volop publiek langs de lijn om van ons geweldige, fantastische en mooie voetbal te komen genieten.