Seniorenteams S.K.N.W.K. behalen maar liefst 7 punten en scoren 13 treffers dit weekend

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 4 mei 2019, kwamen alle drie onze seniorenteams in actie. Het werd uiteindelijk een doelpuntrijk weekend met maar liefst 13 treffers in deze drie wedstrijden. Uiteindelijk werden er 7 punten mee behaald (2x winst en 1x gelijk).

S.K.N.W.K. 1 moest op bezoek in Poortvliet om aan te treden tegen S.P.S. 1. Het werd een kopie van de heenwedstrijd. Toen was de thuisploeg de betere ploeg, maar ging de tegenstander zeer efficiënt om met de kansen. Zodoende wist S.P.S. 1 de punten mee te nemen uit Nieuwerkerk. Gisteren was S.K.N.W.K. zeer doeltreffend en werd met uiteindelijk 2-5 gewonnen. De doelpunten werden gescoord door Jarno van Nieuwenhuize 3x en Simon van Dongen 2x. Jarno heeft hierdoor inmiddels al 16 doelpunten gemaakt deze competitie. Simon bracht zijn seizoenstotaal op 8.

Jarno van Nieuwenhuize juicht na één van zijn drie treffers

Op ‘Het Springer’ speelde S.K.N.W.K. 2 de derby tegen M.Z.C. ’11 3. Ook hier heel veel doelpunten, maar wel eerlijk verdeeld. Uiteindelijk eindigde het duel in een 3-3 gelijke stand. De Nieuwerkerkse treffers werden gemaakt door Dirk-Jan Hoek, Koen Kraaijenbrink en Martijn Rentier. Voor Dirk-Jan zijn 2e van het seizoen. Martijn maakte zijn eerste doelpunt en Koen verstevigde zijn koppositie op de topscorerslijst met zijn treffer door zijn totaal inmiddels al op 20 te brengen.

Dirk-Jan Hoek (links) en Martijn Rentier (midden) scoorden gisteren beiden een doelpunt namens S.K.N.W.K. 2

Ook S.K.N.W.K. 3 moest aantreden tegen M.Z.C. ’11. Zij hadden ’t Vuufde als opponent. Ook hier heel veel doelpunten. Uiteindelijk weer eens winst voor blauw/zwart, want het eindigde op ‘Den Hogen Blok’ in 3-5. In de eerste helft kansen te over voor S.K.N.W.K. 3, maar wat waren ze slordig. Uit een spaarzame counter wist de thuisploeg op 1-0 te komen (treffer van oud S.K.N.W.K.-speler Erwin Bos). Echter gelijk vanaf de aftrap via Maurice Pollemans en Richard v/d Sande een schitterende gelijkmaker. Dat het uiteindelijk ook 1-1 bleef tot de rust had voornamelijk met de afronding aan Nieuwerkerkse zijde te maken.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Weer een flinke misser in de S.K.N.W.K.-defensie en weer een achterstand. Echter maakte Martijn Neele met zijn ‘machtige’ linker de 2-2. Via een mooie treffer van Wilco de Valk zelfs op voorsprong, maar nu was de vreugde van korte duur na weer volledig mistasten bij de achterhoede van S.K.N.W.K., 3-3.

Mika Vorstenbosch pakt de bal uit het doel na zijn eerste treffer voor S.K.N.W.K. 3

Echter toen was het S.K.N.W.K. dat opnieuw aanzette en scoorde. Een mooie aanval over rechts via Roy de Jonge en Mika Vorstenbosch. Rob schoot de bal via de handen van de doelman richting het doel/de doellijn. Echter gaf Mika voor de zekerheid het laatste tikje. Zodoende scoorde hij zijn eerste treffer voor S.K.N.W.K. (3) !! Overigens was er nog wel enige discussie wie de treffer scoorde, maar Mika juichte gisteren zoooo overtuigend……… (sommigen wilde de treffer toekennen aan MiRoy JongeBosch 😉  )

Het slotakkoord was voor de ingevallen Quinten Haze. Op onnavolgbare wijze zette hij de doelman van M.Z.C. ’11 op het verkeerde been…….. Deze liet de bal zowel door zijn handen als zijn benen glippen en zodoende kon Quinten de eindstand op 3-5 bepalen. Zodoende staat Haze nu ook op de topscorerslijst.

Koen Kraaijenbrink scoorde tot nu toe al 20 doelpunten in zijn debuutseizoen in het blauw/zwarte shirt

Koen Kraaijenbrink blijft de koploper op de topscorerslijst bij de senioren !! Hij maakte er met zijn doelpunt van gisteren inmiddels al 20 (namens S.K.N.W.K. 2 en 3). Jarno van Nieuwenhuize nestelt zich door zijn drie treffers van stevi op de 2e plaats met 16 doelpunten. Wilco de Valk komt door zijn doelpunt van gisteren op 14 doelpunten en bezet hiermee de 3e plaats. Simon van Dongen komt met zijn twee treffers alleen op plaats 4 met 8 doelpunten. Gevolg door Robert Padmos en Dion de Jonge die beiden 5x doel troffen deze competitie.

De top van de topscorerlijst bij onze seniorenteams ziet er nu als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2018-2019