Na de zeer eenvoudige overwinning op Brouwershaven vorige week (1 – 9 !!)  nu maar eens zien of tegen het hooggeplaatste Vrederust ook een goed resultaat neergezet kon worden. Vrederust nam al snel het heft in handen en kon elkaar heel gemakkelijk vinden op de prima grasmat in Nieuwerkerk. Bij thuisploeg S.K.N.W.K. klopte er allemaal heel weinig van en het was wachten op kansen voor de bezoekers.

Die kwamen er ook en met een bekeken lobje werd verdiend de 0-1 gescoord. De blauw/zwarten bleven apathisch toekijken hoe Vrederust heel simpel telkens de vrije mensen vond en niet veel later was het weer raak. Een rare scrimmage verdween ongelukkig achter de kansloze Kenneth Boogerd 0-2.

Tot aan de rust veranderde er niets en mocht S.K.N.W.K. blij zijn dat het maar 0-2 was bij rust…

Met een herstelde Remco v/d Berge en jongeling Stijn Dooge de tweede helft in de ploeg begon het ineens wel te lopen bij S.K.N.W.K. Nu werden wel alle duels gewonnen en Vrederust werd achteruit gedrukt. Kansen kwamen er dan ook. Eerst was Remon de Jonge dicht bij een doelpunt na een vrije trap van Simon van Dongen en even later kopte Mark Bleiji van dichtbij naast.

Toch was het uiteindelijk wel raak toen een hoekschop van Robert Padmos koppend werd afgerond door René Verschoor, 1-2. De bezoekers hadden misschien geen veel beter S.K.N.W.K. verwacht, maar het was duidelijk dat de verder sportieve wedstrijd helemaal was gekanteld. Halverwege de tweede helft een misschien wel bepalend moment voor dit duel toen een speler van Vrederust het gepingel van Remco v/d Berge beu was en hem van achteren keihard neer maaide. Een terechte rode kaart was het gevolg en de Brabantse formatie moest met tien man verder.

Na een fout achterin bij de Nieuwerkerkse ploeg kreeg Vrederust ineens een grote kans op de 1-3, maar de spits schoot de bal over. Een kwartier voor tijd een ongelukkig moment voor een Vrederust verdediger die een inzet van Simon van Dongen zeer knap in eigen doel kopte, 2-2.

S.K.N.W.K. ging voor de winst, maar Vrederust bleef gevaarlijk met een uitval maar S.K.N.W.K.-doelman Boogerd was zeer attent en hield zijn doel verder schoon. Ook aan de andere kant redde de doelman prima op een gevaarlijke poging in de korte hoek van Remco v/d Berge.

Een paar minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. Na weer een prima corner van Robert Padmos schoot de inlopende Remon de Jonge van dichtbij de bal prima in het dak van het doel, 3-2.

Een wedstrijd met twee gezichten dus. Een zeer zwak S.K.N.W.K. voor rust en een 200% beter S.K.N.W.K. na rust. Volgende week zaterdag, 25 mei 2019, de laatste wedstijd van de competitie in Kerkwerve tegen W.I.K. ’57 1. Hopelijk kan daar met een goed resultaat dan het toch teleurstellende seizoen waardig worden afgesloten.

1 reactie op "S.K.N.W.K. pakt alsnog volle buit tegen Vrederust na 0-2 achterstand met de rust"

1. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen.Maar zoals vaak deze competitie de eerste helft waren ze niet in vorm.Oorzaak niet bekend.Zijn er dan geen afspraken gemaakt tussen de spelers onderling en met de trainer.Deze keer pakte het goed uit.Van 0-2 terug komen tot 3-2 winst.Ja het kan raar lopen.Maar de tweede helft werd bekroond drie doelpunten.Opeens was SKNWK overal te vinden en ze wonnen veel duels.Ze zaten als een terrier boven op en dat willen de supporters graag zien.Volgende week tegen Wik 57 uit en die moeten jullie ook zien te winnen.Succes mannen en jongens van het eerste.