Laatste competitieduel S.K.N.W.K. 1 eindigt in gelijkspel

Gisteren, zaterdag 25 mei 2019, de laatste wedstrijd van deze competitie voor S.K.N.W.K. 1. Het was een uitduel tegen W.I.K. ’57 1 waarvan thuis nipt met 2-1 werd gewonnen in een aantrekkelijke wedstrijd. Wie had gedacht dat het vandaag weer een mooie wedstrijd zou worden kwam uiteindelijk bedrogen uit.

In een slaapverwekkende eerste helft gebeurde er bitter weinig en was het spel van beide kanten niet om aan te zien. S.K.N.W.K. kwam na twintig minuten aan de leiding nadat een speler van de thuisploeg de bal na een voorzet van Simon van Dongen op eigen lat schoot, maar in de rebound wist Robert Padmos simpel de 0-1 te scoren.

Amper tien minuten later was het alweer gelijk. Na matig ingrijpen in de defensie van de blauw/zwarten werd van zestien meter de bal beheerst langs S.K.N.W.K.-doelman Kenneth Boogerd geschoten, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het allemaal niet beter en had het meer weg van een zomeravondwedstrijdje. Toch kwam S.K.N.W.K. aan de leiding toen Jarno van Nieuwenhuize prima scoorde na een goeie pass van Robbert Uijl, 1-2.

Lang kon de ploeg van Ralph Zegers (die op het laatst van dit duel overigens zelf nog debuteerde in het blauw/zwart) niet genieten van de voorsprong, want even later kon een W.I.K.-speler de bal simpel binnen tikken nadat Kenneth Boogerd tot twee maal toe de bal uit het doel wist te houden, maar bij de derde poging kansloos was, 2-2.

Het werd er daarna niet beter op en het leek op een gelijkspel uit te draaien. Tot 1 minuut voor tijd toen Jarno van Nieuwenhuize van dichtbij de 2-3 leek te scoren, maar de grensrechter van W.I.K. zag hier zeer ten onrechte buitenspel in zodat de winnende goal niet doorging.

Het dit duel uiteindelijk eindigde in een 2-2 gelijkspel. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende en eigenlijk niet om aan te zien was.

Met een achtste plaats is het seizoen van S.K.N.W.K. toch wel teleurstellend geëindigd en hopelijk dat het volgende seizoen veel verbetering brengt.