Geslaagde 40e editie van het Dokter v/d Zande Toernooi bij S.K.N.W.K.

Gisteren werd traditioneel op Hemelvaartsdag bij S.K.N.W.K. weer het Dokter van de Zande Toernooi georganiseerd (40e editie van Het Onderling S.K.N.W.K.-tournooi). Elk jaar weer ‘een happening’ waar een ieder binnen S.K.N.W.K. naar uitkijkt. En ook de weergoden werkten gisteren weer prima mee. ‘s Ochtends nog een heel klein beetje regen, maar toen om 11:00 uur het toernooi van start ging, was het droog. ‘s Middags kwam zelfs het zonnetje nog ene kijkje nemen op sportpark ‘Het Springer’.

Deze keer waren er 8 deelnemende teams. Onze drie eigen seniorenteams, S.K.N.W.K. 1, 2 en 3 (hier en daar aangevuld met nog wat gastspelers en spelers uit de JO17-1). Het oudste S.K.N.W.K.-jeugdteam, JO19-1. En uiteraard diverse Ex- en Oud-S.K.N.W.K.-ers. Deze keer ook weer teams van ‘onze buurvereniging’ D.Z.C. ’09 (met enkele Ex-S.K.N.W.K.-ers binnen de gelederen) en dat was ook met het combinatieteam S.K.N.W.K./Duiveland.

Uiteraard ook deze editie weer de welbekende handicap van de strafschoppen waardoor de op papier mindere teams de score via deze pingels nog wat op konden schroeven. Dat zorgt zowel vooraf, tijdens als na afloop van het toernooi over de nodige discussies 😉

Ondanks het feit dat het in principe een toernooi is voor de gezelligheid, wordt er natuurlijk toch altijd nog gestreden om ‘de knikkers’ (lees: prachtige bokaal). Overigens kwam deze bokaal pas gisteren weer terug op ‘Het Springer’ nadat deze keurig een jaar lang in de kantine had staan pronken van de winnaar van de 39e editie vorig jaar, D.Z.C. ’09.

Uiteindelijk ging de beker nu naar de oudjes van SINOTO. Ze hadden vooraf al gebluft door een foto te plaatsen met de beker voordat het toernooi begon. Vorig jaar speelde SINOTO ook al de finale, maar verloren toen van D.Z.C. ’09. Nu moesten ze aantreden tegen S.K.N.W.K. 1. In een spannende finale (met uiteraard ook hier weer na afloop de ‘pingels’ won SINOTO met 4-3 van S.K.N.W.K. 1 en mochten zij dus pronken met de Cup met de grote Oren (maar zonder ‘bovenstuk’).

Na het voetballen was het tijd voor de ‘derde helft’. Uiteraard was er weer een barbecue. Dit met een drankje, zang, muziek en heel veel plezier zorgde ervoor dat ook deze 40e editie weer de boeken in kan gaan als zeer geslaagd.

Dank aan deelnemers, publiek, organisatie, barpersoneel, scheidsrechters, ‘regelateurs van de bbq’, DJ’s, tekenaars van het wedstrijdschema 🙂 e.v.a. Bekijk de foto’s van deze editie elders op deze site in ‘Het Fotoboek’.