Prima 18e editie van ons eigen Joachim Glerum Jeugdtoernooi

Vandaag, zaterdag 1 juni 2019, werd alweer voor de 18e keer ons eigen jeugdtoernooi, het Joachim Glerum Jeugdtoernooi, gehouden. En ook nu werd het weer een fantastisch toernooi mede dankzij de werkelijk schitterende weersomstandigheden. Omdat er bij zowel de JO9 als bij de JO11 5 teams waren aangemeld werden de wedstrijd tegelijkertijd gespeeld. Vanmorgen om 09:15 uur rolde de eerste bal op ‘Het Springer’.

Uiteraard was er ook weer de welbekende penaltybokaal (op de keepers van S.K.N.W.K. JO19-1 en JO17-1, Daan v/d Cingel en Jasper van Tilburg). Daarnaast was er ook nog een behendigheidsspel, zodat er tussen de wedstrijden door genoeg te doen was. Ook was er voor alle teams iets te drinken, wat zeker lekker was met deze temperaturen.

Iets na 12:00 uur waren de wedstrijd gespeeld en waren de eindstanden bekend. Alleen nog niet bij de penalty’s bij JO11. Hier moesten M.Z.C. ’11 en Duiveland kampen, omdat ze tijdens het toernooi evenveel strafschoppen hadden benut. Uiteindelijk was M.Z.C. ’11 in de finale te sterk en gingen zij aan de haal met de penaltybokaal.

Overigens liep er deze morgen een heuse S.K.N.W.K.-mascotte rond, namelijk Jonie. Hij heeft zelfs nog op doel gestaan tijdens de strafschoppen en heeft voor de rest de kinderen de gehele ochtend kostelijk vermaakt.

Na de strafschoppen was het gelijk tijd voor de prijsuitreiking. Deze werd gedaan door niemand minder dan Gerard Olijhoek. Voor alle teams was er een beker beschikbaar en de nummers 1 t/m 3 mochten uiteraard plaats nemen op het podium.

Als afsluiting van een super geslaagde dag werd er met alle aanwezigen nog eventjes een versie ‘Links Rechts’ van het liedje van De Snollebollekes gedaan. Altijd leuk en !! Toch weer een mooie dag op ‘Het Springer’ waarbij 10 teams van ca. 10 spelers en vele vrijwilligers aanwezig waren zodat er toch bij zo’n toernooi ca. 125 man (en vrouw) bezig is met zijn sport, spel en plezier. En dat is toch waar het allemaal om draait !!

De organisatie kijkt weer terug op een fantastisch geslaagd toernooi. Dit kan nooit zonder de vele vrijwilligers. Dus bedankt: organisatie, scheidsrechters, keepers, barcommissie, leiders, uiteraard de sponsors, Jonie de mascotte en dan iedereen die we dan nog vergeten zijn. Speciaal dank aan André Slootmaaker (Theetuin de Stokroos) voor het beschikbaar stellen van de kar die ook dit jaar weer kon dienen als toernooisecretariaat.

Bekijk meer foto’s van onze 18e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi elders op de site in Het Fotoboek