Tikkie Terug Deel 273 – Klein verslag van “trainingsweekend” van SKNWK 4 (2009)

Logo Tikkie Terug

Afgelopen zaterdag, 8 juni 2019, had ons laagste seniorenteam, S.K.N.W.K. 3, de seizoensafsluiting. Ze zijn gaan wokken bij De Wok van Zeeland. In het verleden ging ons laagste seniorenteam (toen nog S.K.N.W.K. 4) een weekendje eropuit. In deze editie een terugblik op het weekendje weg van S.K.N.W.K. 4 van 10 jaar geleden. Toen in 2009 zijn ze naar Friesland geweest. Op onze website stond toen het volgende te lezen:

Klein verslag van “trainingsweekend” van SKNWK 4

Vrijdagmorgen 12 juni zijn de meesten van onze 24 koppige bemanning vertrokken richting het Friese Workum. Kort na aankomst sloeg de vonk al over tussen de geparkeerde auto van Robby en een passerend landbouwvoertuig. Maar door het kordate optreden van ploeggenoot Michel Fl. werd dit direct goed geregeld.

Nadat we door de huiseigenaar per boot naar Workum zijn gebracht hebben we hier heerlijk gezamenlijk geborreld en gegeten. Ook werd deze avond door 4 bemanningsleden gebruik gemaakt van de sauna die in dit mooie huis, aan het water, beschikbaar was.

Zaterdagmorgen, na het ontbijt, was het de bedoeling van Robby om aan de manschappen te laten zien hoe we de voorafgaande jaren succesvol het kanovaren hebben bedreven. Voordat hij echter goed “zat” was de kano al gekanteld en Robby onder water verdwenen. Zoals de teamgeest in het 4e betaamd schoten direct Adrie en Tonny te hulp. Nadat Robby droge kleren had aangetrokken boden ze direct aan om Robbie te leren kanoën. Echter na 20 meter kapseisde de kano. Met hulp van de lokale bevolking, die erg van Sonja en José waren gecharmeerd, werden ze op het droge gehesen. Omdat het varen met een baggerschuit iets anders blijkt te zijn dan met een kano hebben we besloten om te voet naar Workum te gaan.

Hier hebben Gerwi en Peter genoten van het Jopie Huisman museum en de rest van de bemanning en partners van de sfeer, het terras, en de vele monumenten en winkeltjes die dit mooie plaatjes heeft.

S’middags stond het Fierljeppen (polsstokspringen) in Heidenskip op het programma. Door twee zeer enthousiaste en leuke instructeurs werden ons de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. Op alle schansen werd door onze scheepsdokter, zelfs zonder gebruik van zijn hartslagmeter, bij iedereen een sterk verhoogde hartslag waargenomen.
Sandra was de enige dame die haar angst kon overwinnen en alle stokken heeft gevoeld. Vanaf de hoogste schans was het niet mogelijk op het droge te landen omdat anders de kans op blessures te groot zou zijn en wij dit gelet op onze ambities voor het komende seizoen niet kunnen veroorloven. Zowel de deelnemers als de toeschouwers hebben bijzonder genoten van deze activiteit. Volgens de instructeurs had Robby het meeste talent omdat hij tijdens de sprong zelfs in de polsstok naar boven klom. Op een mogelijke transfer zijn we niet ingegaan gelet op zijn doorlopend contract.

s’Avonds hebben we genoten van de barbecue en de opdrachten van onze kapitein. Hij was gewapend met laptop, beamer, scherm etc. naar Friesland afgereisd mede op zoek naar de baggeraar van het seizoen 2008-2009. Hij had op een fabelachtige wijze alle noemenswaardige zaken van het afgelopen seizoen in vragen omgezet die we zowel individueel als met een partner moesten beantwoorden. Dit leverde de nodige hilariteit op. De hoogste score werd door Leon Quik behaald die dus de baggeraar van het seizoen 2008-2009 is geworden. Proficiat!

Zondagmorgen na het ontbijt, dat wederom bijna weer volledig door vroege vogel Fernando was verzorgd, stond de praamvaart in Stavoren op het programma. Mede door het mooie weer, de route, waarbij zelfs de vlag moest worden gestreken omdat we anders niet onder de bruggetjes door konden was dit een hele leuke tocht. Toen Roland het roer over nam zong de schipper met begeleiding van zijn eigen trekzak (accordeon in het Nederlands) vele liedjes wat de feestvreugde nog verder verhoogde.

Na het nuttigen van een kleine versnapering zijn we aan het eind van de middag weer huiswaarts gekeerd.

Het was weer een bijzonder geslaagd en gezellig weekend. Omdat vrijwel iedereen op zijn of haar eigen wijze een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van dit uitstapje was het voor mij heel prettig om dit weekend samen met Jos en Roland (en uiteraard partners) te mogen organiseren.

Iedereen daarom hartelijk dank met name Marjan en Sandra die op een slimme wijze ons proviand hebben ingeslagen.

Ik zie het nieuwe voetbalseizoen weer met plezier tegemoet. Ideeën en suggesties voor een volgend uitstapje zijn vanaf heden al weer welkom. Namens de organisatie wensen we iedereen een prettige vakantie.

Wim