Zeer effectief S.K.N.W.K. 1 zet eerste oefenduel om in winst

Gisteren, zaterdag 17 augustus 2019, speelde S.K.N.W.K. 1 haar eerste oefenwedstrijd. Een pittige tegenstander, want in ’s Heer Arendskerke was de plaatselijke v.v. de eerste opponent van S.K.N.W.K. Zij werden afgelopen seizoen kampioen van de 3e klasse (met ex-S.K.N.W.K.-trainer Adriaan Nieuwenhuijse aan het roer) en spelen dus aankomend seizoen in de 2e klasse.

In de eerste helft was het duidelijk nog onwennig van beide kanten. S.K.N.W.K. 1 (dit oefenduel gehuld in het paars/blauwe reserve tenue) kwam via de jonge Stijn Dooge op voorsprong, maar nog voor de rust wist de thuisploeg de stand om te draaien in hun voordeel, 2-1.

In de 2e helft wisselde de thuisploeg maar liefst 10 spelers. Ook bij S.K.N.W.K. een aantal wisselingen, maar zeker geen 10. S.K.N.W.K. bleek met name in de afronding dodelijk effectief. Gelijk na rust was een vrije trap van Simon van Dongen de aanleiding tot de gelijkmaker. Hij draaide de bal in en Mark Bleiji wist de bal net te toucheren zodat deze binnen viel, 2-2.

Na een prima aanval was Robert Padmos het eindstation. Hij kapte zijn directe tegenstander keurig uit en schoot S.K.N.W.K. op voorsprong. Hierna was het twee keer Jarno van Nieuwenhuize die op de counter de doelman van VVA 1 verschalkte. Eén keer was de assist van Jari Goudzwaard die met een prima lange bal Jarno alleen voor de doelman zette. Hij scoorde beheerst de 2-4. En na een steekbal van Stijn Dooge was Jarno opnieuw de afmaker en hij bepaalde de eindstand op 2-5. Dit had mede te maken met S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel die een paar prima reddingen in huis had dit duel.

Een wedstrijd met perspectief zoals dat zo mooi heet. Er ging zeker nog genoeg mis. Vooral in bal bezit wordt nog iets te vaak de lange bal gehanteerd terwijl en simpel kan worden opgebouwd. Ook in verdedigend opzicht is er nog ruimte zat voor verbetering, maar dat is ook logisch met diverse nieuwe spelers binnen de lijnen. Maar met 5 treffers tegen een op papier twee klassen sterkere tegenstander gingen er uiteraard ook genoeg dingen goed.

A.s. dinsdag, 20 augustus 2019, de tweede oefenwedstrijd voor S.K.N.W.K. Op sportpark ‘Het Springer’ is Bevelanders 1 de tegenstander van de blauw/zwarten.

1 reactie op "Zeer effectief S.K.N.W.K. 1 zet eerste oefenduel om in winst"

1. Dan lees ik daar.Vooral bal bezit wordt nog iets te vaak de lange bal gehanteerd
    terwijl en simpel kan worden opgebouwd.Dat heb ik in mijn stukjes al zo vaak ge-
    schreven.Zo moet het ook opbouwen en zeker tot aan de middellijn.Wat geeft het nou
    als je de bal zelf kwijt ben.Als je maar goed plaatst.We zullen zien a.s dinsdag wat er overgebleven is van de winst op Arenskerke.