Tikkie Terug Deel 287 – S.K.N.W.K. 1 – Zaamslag 1 (kampioenswedstrijd seizoen 1996-1997)

Logo Tikkie Terug

Vandaag, zaterdag 24 augustus 2019, speelt S.K.N.W.K. haar derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Tegenstander van de blauw/zwarten is Zaamslag 1. Zaamslag verblijft dit weekend op sportpark ‘Het Springer’, omdat ze hier hun trainingskamp hebben opgeslagen.

In deze editie van Tikkie Terug een terugblik op een voor S.K.N.W.K. 1 behoorlijk memorabele wedstrijd tegen Zaamslag 1. In het seizoen 1996-1997 zaten beide teams in dezelfde competitie (dat was overigens ook de laatste keer dat beide teams elkaar in competitieverband troffen(want Zaamslag zou een aantal jaren hierna S.K.N.W.K. voorbij streven en altijd (een) klasse(n) hoger spelen). In de 3e klas K.N.V.B. (het seizoen ervoor was de herindeling van de K.N.V.B. geweest) troffen S.K.N.W.K. 1 en Zaamslag 1 elkaar op sportpark ‘Het Springer’ op zaterdag 26 april 1997.

Voor S.K.N.W.K. 1 was dit een zeer belangrijke wedstrijd, want zij waren met Terneuzense Boys in een titelstrijd verwikkeld. Bij winst van de Nieuwerkerkers zouden ze KAMPIOEN zijn en voor het eerst in haar historie promoveren naar de 2e klas K.N.V.B.

Uiteindelijk won S.K.N.W.K. 1 met maar liefst 5-1 van  Zaamslag en brak een groot feest los op ‘Het Springer’.

Hieronder twee krantenartikelen van www.krantenbankzeeland.nl over dit kampioensduel uit de P.Z.C. en de Zierikzeesche Nieuwsbode.

P.Z.C. 28 april 1997:

Zierikzeesche Nieuwsbode 28 april 1997: