Zaamslag 1 is iets sterker dan S.K.N.W.K. 1

Onder tropische omstandigheden speelde S.K.N.W.K. 1 vanmiddag haar 3e oefenwedstrijd van de voorbereiding. Opnieuw een tegenstander van formaat, want na ‘s Heer Arendskerke 1 (2e klas) en Bevelanders 1 (3e klas) was nu Zaamslag 1 (ook een 3e klasser) de tegenstander. Zaamslag verblijft dit weekend op sportpark ‘Het Springer’, want zij hebben hier hun trainingskamp opgeslagen. Bij dit trainingskamp hoorde vanmiddag (aftrap om 12:15 uur) ook de oefenwedstrijd S.K.N.W.K. 1 – Zaamslag 1.

Waren de voorgaande 2e oefenduels nog een prooi voor de Nieuwerkerkse ploeg (van ‘s Heer Arendskerke werd met 2-5 gewonnen, afgelopen dinsdag waren de blauw/zwarten met 3-1 te sterk voor Bevelanders 1), nu waren ze duidelijk de mindere. Zaamslag won uiteindelijk met 2-5.

In de eerste helft was het veldoverwicht overduidelijk voor ‘de gasten’. Vooral over hun linkerkant kwamen ze een aantal keren gevaarlijk door en vielen er zodoende ook een aantal treffers. Bij een 0-2 tussenstand was het tijd voor een drinkpauze én om hier en daar wat recht te zetten. Toch kwamen de groenhemden na deze korte onderbreking zelfs op 0-4 tussenstand.

Inmiddels was het tijd bij S.K.N.W.K. om Jarno van Nieuwenhuize in te brengen. Dit gaf de thuisploeg gelijk wat lucht en er kwam nu ook wat druk naar voren toe. Het was dan ook niet gek dat Jarno S.K.N.W.K. op het scorebord zette en de tussenstand op 1-4 bracht. Dit was tevens de ruststand.

Beide teams hadden overduidelijk last van de warmte (en dat was niet gek, want het was echt snik heet vanmiddag). Het was Jarno die opnieuw wist te scoren namens de thuisploeg en de score wat draaglijker liet aanzien, 2-4.

Ook in deze 2e helft werd er halverwege even gepauzeerd voor een slokje water en om wat af te koelen. Met een afstandsschot in ‘het laatste kwart’ wist ook Zaamslag nogmaals te score en werd de eindstand bepaald op 2-5.

A.s. dinsdag staat er opnieuw een pittige tegenstander op het programma voor S.K.N.W.K. Dan spelen ze in Arnemuiden tegen de plaatselijke trots. Aftrap tegen Arnemuiden 1 is om 19:30 uur.