Arnemuiden met 7-1 te sterk, maar S.K.N.W.K. 1 hoeft zich niet te schamen

Vanavond, dinsdag 27 augustus 2019, speelde S.K.N.W.K. 1 haar 4e oefenduel. Na ‘s Heer Arendskerke, Bevelanders en Zaamslag opnieuw een hele sterke tegenstander deze voorbereiding. In Arnemuiden was namelijk het 1e elftal van de plaatselijke v.v. de opponent van de blauw/zwarten. Het duel werd afgewerkt op het kunstgrasveld.

Al heel snel na de aftrap was duidelijk dat het bij de tegenstander allemaal net wat makkelijker en sneller ging. Voor S.K.N.W.K. was het vooral tegenhouden en proberen geen tegentreffers te incasseren. En wie weet op de counter zelf gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft was er een drinkpauze en was de tussenstand 3-0 in het voordeel van Arnemuiden.

Na deze drinkpauze gingen de Nieuwerkerkers wat meer van zich afbijten. Op het half uur eerst een mogelijkheid voor spits Robert Padmos, maar zijn schot miste doel. Twee minuten later opnieuw een kans van buiten de 16, maar nu stond het vizier van Jarno van Nieuwenhuize niet op scherp. Vijf minuten voor de rust wist Arnemuiden nogmaals te scoren en de ruststand op 4-0 te bepalen.

In de 2e helft stond het positioneel wat beter bij S.K.N.W.K. Toch konden de rood/gelen na vijf minuten spelen de 5-0 aantekenen. Echter toen wist ook S.K.N.W.K. te scoren. Een voorzet van Dominique Prins leek een prooi voor de doelman, maar hij liet de bal los. Karl Hanse (ingevallen in de 2e helft) reageerde attent en scoorde de 5-1.

Hierna kreeg S.K.N.W.K. nog wel wat kleine kansjes, maar er werd alleen nog gescoord door de thuisploeg. Na de 6-1 kregen ze ook nog een strafschop en werd de eindstand bepaald op 7-1. Best veel tegentreffers zou je zeggen, maar als je dan bedenkt dat Arnemuiden gerenomeerd team in de 2e klasse is, hoef je je zeker niet te schamen.

Overigens stond bij S.K.N.W.K. vanavond JO19-1 doelman Jasper van Tilburg onder de lat. Hij debuteerde in het 1e en deed zijn stinkende best. Helaas kon hij de 7 tegentreffers ook niet voorkomen, maar Jasper, goed gedaan !!

A.s. zaterdag begint voor S.K.N.W.K. de bekercompetitie. Ze spelen dan uit tegen Kruiningen 1. Deze ploeg staat onder leiding van oud-S.K.N.W.K.-trainer Thomas de Ridder.